Kevin Schijven Kevin Schijven
07/09/2020 18:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2020 18:58

Bitcoin investeerders wachten op basis van deze cijfers op dit moment om bitcoin te kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin investeerders wachten op basis van deze cijfers op dit moment om bitcoin te kopen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen dat het zeer mogelijk is dat de koers van bitcoin (BTC) nog verder gaat zakken en de prijs onder de $10.000 uitkomt. Data van blockchain onderzoeksbureau Glassnode tekent wellicht een ander plaatje.
Gegevens van Glassnode tonen dat het aantal zogenaamde accumulatieadressen aan het stijgen is tijdens de huidige marktcorrectie. Accumulatieadressen worden gedefinieerd als adressen die minstens twee inkomende (non-dust) transacties hebben ontvangen en geen bitcoin hebben verstuurd, aldus de website van Glassnode.
Adressen van bitcoin-miners en van cryptocurrency-exchanges worden niet meegerekend. Dat geldt ook voor adressen die meer dan zeven jaar geleden voor het laatst actief waren zodat verloren bitcoin niet wordt meegeteld. Het aantal accumulatieadressen is met 2% toegenomen in de afgelopen dagen.
Dat duidt er wellicht op dat meerdere investeerders de huidige koersbeweging als een korte correctie zien. Ze ‘kopen de dip,’ zoals dat bekend staat in de markt en gokken erop dat de prijs binnenkort weer gaat stijgen. Su Zhu, CEO van het Singaporese Three Arrows Capital, meldt dat markten regelmatig dergelijke correcties zien na een periode van “euforie.”
https://twitter.com/zhusu/status/1302577701828456448
Zhu voegt daaraan toe dat hij $320 als een logische bodem voor ethereum (ETH) ziet, maar dat hij enigszins verrast is dat bitcoin momenteel nog boven de $10.000 weet stand te houden. $8.800 zou namelijk een logische target volgens de CEO zijn. Doordat Bitcoin vooralsnog boven $10.000 blijft vindt hij zelfs een prijs van $100.000 waarschijnlijker dan $5.000.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie