Simon Bosch Simon Bosch
08/02/2024 11:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2024 11:18

Bitcoin is al goud aan het vervangen, zegt ARK’s Cathie Wood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is al goud aan het vervangen, zegt ARK's Cathie Wood

Foto: viewimage/Shutterstock

De vraag of bitcoin (BTC) goud kan vervangen, is een vraag die al zo oud is sinds het bestaan van de cryptocurrency. Maar nog altijd is het niet met zekerheid te zeggen of dit idee daadwerkelijk klopt.

Cathie Wood, de CEO van ETF-uitgever ARK Invest, denkt van wel – ze is zelfs erg optimistisch. Er zijn volgens haar aanwijzingen dat beleggers goud al vervangen met bitcoin.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Investeerders verkopen goud voor bitcoin”

Wood hield afgelopen zondag een presentatie over haar verwachtingen voor 2024. Ze onderbouwt haar verwachtingen voor bitcoin op basis van verschillende data.

Volgens een groot aantal beleggers behoort bitcoin tot dezelfde categorie. In de bankencrisis van begin 2023 heeft de de digitale munt dit bewezen, suggereerde Wood toentertijd. De bitcoin koers was toen flink gestegen terwijl de KRE, de index voor regionale Amerikaanse banken, bijna halveerde in waarde.

Nu begin januari de eerste Amerikaanse spot-ETF’s voor bitcoin zijn geïntroduceerd,  is de bitcoin koers echter ietwat gedaald, maar de verhouding tussen bitcoin en goud blijft sterk. Volgens Wood zijn investeerders al goud aan het vervangen met bitcoin.

“Zelfs ten opzichte van goud is bitcoin gestegen. Er vindt nu een vervanging plaats naar bitcoin, en we denken dat dit zal doorgaan nu er een veel gemakkelijkere en frictieloze manier is om toegang te krijgen tot bitcoin,” aldus Wood.

In de presentatie verklaart Wood dat de markt in een risicomijdende modus zit. Met een grafiek toont ze dat goud zich relatief sterk houdt, ondanks de hard gestegen rentes. Dat komt volgens haar doordat men goud ziet als een ‘risk-off investering’.

Advertentie

Is Cathie Wood positief over crypto omdat ze er zelf diep inzit?

ARK Invest heeft al aardig wat geïnvesteerd in de grootste crypto. Zo heeft het bedrijf zijn eigen bitcoin spot-ETF samen met 21Shares gelanceerd.

De vermogensbeheerder heeft zelfs een grote positie in dit fonds. Bovendien bezitten sommige van de ARK fondsen aandelen van verschillende crypto-bedrijven, zoals Coinbase en Block.

Wood kijkt graag naar de lange termijn in de investeringswereld. Ze roept bijvoorbeeld al een tijd dat een afname in de inflatie voor een enorme stijging van technologie-aandelen zal zorgen.

Ook is ze onafgebroken optimistisch gebleven over crypto, en eind vorig jaar hebben de fondsen van ARK Invest enorm veel crypto-aandelen verkocht.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie