Erik Juffermans Erik Juffermans
22/03/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2023 19:30

Cathie Wood: Bankencrisis leidt institutionele beleggers naar Bitcoin

icon-finance
Finance nieuws
Meerdere Bitcoin beursfondsen zullen tegelijkertijd worden goedgekeurd

Foto: rhendrikdwenz/Shutterstock

Sinds het Amerikaanse bankensysteem op losse voeten staat hebben velen hun mening gedeeld over de gevolgen hiervan voor crypto. Een grote groep denkt dat het meer investeerders en bedrijven naar crypto zal leiden. Ook de CEO van het grote ARK Invest, Cathie Wood, verwacht dat de bankencrisis “meer instituties en investeerders zal aantrekken” naar bitcoin (BTC).

Stereotype bevestigd: Nederlanders zijn het beste in sparen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Institutionele interesse neemt toe

Wood baseert haar mening vooral op de manier waarop de bitcoin koers zich gedroeg ten opzichte van aandelenmarkten in reactie op het nieuws over de instabiele banken de afgelopen weken. “Het feit dat Bitcoin heel anders bewoog dan aandelenmarkten was zeer leerzaam,” aldus Wood.

De officiële BTC prijsverwachting voor 2030 van ARK Invest ligt tussen de 1 en 1,5 miljoen dollar per bitcoin. Dit is op basis van het idee dat elk bedrijf gemiddeld tussen de 2,5 en 6,5 procent van hun vermogen zal investeren in bitcoin. Hoewel we daar zeker nog niet zijn, lijkt de huidige commotie omtrent de Amerikaanse banken bitcoin weer in de schijnwerpers te zetten.

Ook volgens de CEO van crypto exchange Bittrex, Oliver Linch, is institutionele adoptie een belangrijk onderwerp. Hij denkt echter niet dat de bankencrisis daarachter zit, de interesse bestond daarvoor al. De huidige bankencrisis lijkt echter de noodzaak van crypto adoptie in een stroomversnelling te hebben gebracht.

“Het grote gespreksonderwerp van de afgelopen bearmarkt was institutionele interesse in crypto. Elke grote bank heeft een crypto afdeling. Niet alleen voor handel maar ook voor samenwerkingen met crypto bedrijven.”

ARK verkoopt COIN aandelen

Ondanks deze uitspraken, heeft ARK Invest gisteren ruim 160 duizend aandelen van Coinbase (COIN) verkocht. Het investeringsbedrijf profiteert van de recente koersstijging van het aandeel. De afgelopen week steeg het aandeel met ruim 35 procent. Begin deze maand kocht ARK meer dan 350 duizend COIN aandelen. In totaal bezit ARK Invest bijna tien miljoen COIN aandelen met een grove waarde van 840 miljoen dollar.

Coinbase maakte beursgang in april 2021, rond de tijd dat bitcoin een nieuwe all-time high bereikte. Tijdens de beursgang was de waarde van COIN 342 dollar. Moment is de waarde ‘slechts’ 84 dollar. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie