Simon Bosch Simon Bosch
21/03/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2023 17:30

Coinbase: crypto gaat baat hebben bij bankencrisis VS

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Toekomst van populaire crypto beïnvloed door nieuwe regels

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

De afgelopen paar weken staan bol van het nieuws rondom omvallende banken, maar ondertussen houdt crypto zich nog goed staande. Coinbase denkt dat de bankencrisis alleen maar positief gaat zijn voor de industrie voor cryptocurrencies.

Bitcoin-koning MicroStrategy nu ingehaald door BlackRock
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto blijft sterk, ondanks bankencrisis

Dat schrijft CoinDesk, die een onderzoeksrapport van Coinbase zegt te hebben ingelezen. Coinbase schreef afgelopen vrijdag dat cryptocurrencies met name vanwege technische redenen sterk is gebleven ten tijde van de problemen bij verschillende banken.

Meer mensen waarderen dat er alternatieven zijn voor de valkuilen van het huidige financiële systeem,” schrijft David Duong, het hoofd van de institutionele onderzoekstak van de crypto exchange.

Open blockchains en transparante smart contracts vormen een schril contrast met het slechte risicomanagement waar de bankensector in de VS nu volgens Coinbase’ onderzoekers door wordt gekenmerkt.

Wel noemt de cryptobeurs het verliezen van relaties met banken als een risico voor crypto-bedrijven. Sommige banken weigeren namelijk nog zaken te doen met crypto exchanges, als gevolg van regulaties en angst voor risicovolle zakenpartners. Dit leidde er onder andere toe dat de cryptobeurs Kraken zelf ook als bank wil beginnen.

Advertentie

Bankencrisis gevolg van hogere rentes?

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, heeft door de rentes zo hard te laten stijgen de waarde van Amerikaanse staatsobligaties hard laten kelderen. Echter gebruikt het Amerikaanse bankensysteem diezelfde activa ook als onderpand. CoinDesk noemt dit als belangrijke reden voor de problemen bij verschillende Amerikaanse banken, waaronder Silvergate, Silicon Valley Bank (SVB) en Signature Bank (SBNY).

Afgelopen weekend schreven we over een onderzoek waarin werd geconcludeerd dat er mogelijk nog eens 186 Amerikaanse banken zijn die veel risico lopen. Ondertussen lijken bitcoin (BTC) en veel andere cryptocurrencies het inderdaad juist prima te doen. Niet alleen vanuit een technisch perspectief, maar ook veel koersen. In iets meer dan een week tijd is de bitcoin koers al met meer dan 40% gestegen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie