Erik Juffermans Erik Juffermans
08/03/2023 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2023 06:04

Bitcoin exchange Kraken wil snel eigen bank lanceren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Kraken gaat als eerste crypto beurs aandelen en ETF's aanbieden

Foto: salarko/Shutterstock

Kraken kreeg recent ervan langs van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Desondanks wil de grote Amerikaanse crypto exchange snel een eigen bank lanceren. Marco Santori, hoofd van de juridische afdeling van Kraken, meldde dit gisteren aan The Block.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een crypto bank

Dat een Amerikaanse bitcoin (BTC) beurs tijdens het huidige regelgevende klimaat een bank wil openen, zal wellicht als een verrassing komen. Kraken moest onlangs een boete betalen aan de SEC voor zijn staking dienst en deze stopzetten. Daarnaast is het vertrouwen in dit soort entiteiten momenteel zeer laag na de neerval van FTX. Desondanks lijken Kraken en Santori nog volle vertrouwen te hebben:

“Kraken Bank is op koers om heel snel gelanceerd te worden. We zullen die balpennen aan metalen koordjes hebben. We gaan duizenden bestellen en ze aan alle banken op Wall Street bevestigen. Met ons logo.”

Conflict met SEC

Kraken werd op 10 februari door de financiële waakhond van de Verenigde Staten gedwongen zijn staking diensten per direct stop te zetten in het land. Buiten de VS is deze dienst nog wel toegankelijk.

De staking diensten die Kraken aanbood zouden namelijk kwalificeren als ongeregistreerde effecten volgens de SEC. De exchange stopte niet alleen met de dienst maar betaalde ook 30 miljoen dollar in een schikking. In de podcast weigerde Santori echter in detail te gaan op het conflict met de SEC. Hij zei wel dat de staking diensten maar een klein deel vormen van de omzet van de grote exchange.

Santori zegt ook dat hij niet te spreken is over de stellige houding van de SEC. Volgens hem zal de houding van de SEC veel Amerikaanse crypto bedrijven wegjagen naar het buitenland en gebruikers naar buitenlands exchanges. Daar zouden de risico’s volgens Santori alleen maar veel groter zijn. De Amerikaanse toezichthouder zou volgens hem weinig oog hebben voor de potentie van crypto, en zich enkel focussen op wat crypto vandaag de dag inhoudt.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Advertentie