Kevin Schijven Kevin Schijven
19/06/2023 08:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2023 08:12

Bitcoin koers afgewezen op belangrijk niveau, maar accumulatie begint

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt 5,5%, maar whales kopen niet en grote miner in problemen

Foto: Shutterstock/ oatawa

Bitcoin (BTC) dipte afgelopen week onder de $25.000 nadat de Amerikaanse centrale bank meldde meer renteverhogingen dit jaar te willen doorvoeren. Een dag later herstelde bitcoin nadat Blackrock, de grootste vermogensbeheerder te wereld, een aanvraag voor een bitcoin-ETF indiende.

Tegen zaterdagochtend kwam bitcoin rond de $26.600 uit, waar de beruchte 200-weken moving average ligt. Het lukte bitcoin afgelopen weekend niet om hier doorheen te breken. De koers daalde vervolgens iets, maar lijkt vooralsnog steun te vinden rond $26.400.

De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $26.395 op Binance en €24.147 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de min. De totale marktkapitalisatie komt uit op $513 miljard en de dominantie op 48,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 47 (Neutral).

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Markten vandaag gesloten, speeches deze week

Na een enigszins hectische week met belangrijke rentebeslissingen, ziet deze week er weer beduidend rustiger uit qua macro-economische data. Ten eerste blijven Amerikaanse aandelenmarkten vandaag gesloten vanwege “Juneteenth,” een nationale feestdag.

Verder hebben we deze week nog toespraken van Federal Reserve leden, waaronder voorzitter Jerome Powell. Powell zorgde vorige week met zijn hawkish speech dat de koersen daalden, ondanks dat de Fed een rentepauze had aangekondigd.

Verder komen nog huizenmarktcijfers en werkloosheidscijfers deze week binnen. Een uitgebreider overzicht van de belangrijkste macro-data van deze week kun je hier vinden.

Advertisement

Blackrock ETF zorgt voor BTC accumulatie

De aanvraag van Blackrock voor een nieuwe bitcoin spot exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, zorgt dat het sentiment weer wat hoopvoller wordt op de markt. Analist James V. Straten meldt dan ook dat investeerders weer begonnen zijn met het accumuleren van BTC.

Een aanzienlijke groep houdt hun bitcoin ondertussen nog altijd stevig vast. Het aantal HODL’ers bereikt zelfs een nieuw hoogtepunt, meldt Decentrader. Het aantal wallets dat BTC voor meer dan een jaar vasthoudt ligt nu op 70%, het hoogst ooit.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin afgewezen op 200-WMA

De 200-weken simple moving average is een populaire graadmeter om de bullmarkt van de bearmarkt te onderscheiden. Dat bitcoin hier eerst support vond en dit nu mogelijk in weerstand omslaat, is dan ook geen grote verrassing.

Analist Rekt Capital meldt echter dat de afwijzing van de 200-WMA en het feit dat bitcoin de week eronder afsloot, een bearish signaal is. De analist verwacht daarom meer dalingen.

Toch lijkt de koers vooralsnog steun te vinden op een andere populaire maatstaf: de short-term holder cost-basis rond $26.400. Volgens analysebedrijf Glassnode is dit “een cruciaal niveau bij het bepalen van zowel de richting als het momentum van de lokale trend.”

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement