Kevin Schijven Kevin Schijven
24/10/2021 09:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2021 09:50

Bitcoin koers consolideert, ethereum herstelt iets, shiba inu gaat weer als een raket en breekt ATH

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers consolideert, ethereum herstelt iets, shiba inu gaat weer als een raket en breekt ATH

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Alhoewel de huidige rally enigszins is afgekoeld, was het een bijzondere week in de cryptocurrency markt met nieuw all-time highs (ATH’s) voor de twee grootste crypto op de markt: bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Sinds de nieuwe records zijn de koersen wat gedaald, maar het marktsentiment blijft positief en veel investeerders zijn overtuigd dat we ergens in de komende weken weer nieuw records kunnen zien. De totale marktkapitalisatie behaalde donderdag een nieuwe ATH rond $2,76 biljoen, maar is vanochtend gedaald naar $2,65 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin

Bitcoin (BTC) doorbrak afgelopen woensdag na zes maanden eindelijk weer zijn ATH en vestigde een nieuw record rond $67.275. Dat ging gepaard met de lancering van de eerst bitcoin futures ETF in de VS. Dat we sindsdien een pullback zien, is niet erg verassend. Er is echter nog wel vrees dat het om een “buy the rumor, sell the news” effect gaat. Eind 2017 viel de toenmalige ATH van bitcoin namelijk ook samen met de lancering van bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Vervolgens kelderde bitcoin hard omlaag:

Ook de funding rates op de futures markt schoten deze week te snel omhoog en bleven stijgen terwijl de koers al aan het dalen was. Toch ziet de markt er nu anders uit dan in 2017 en in mei van dit jaar. In vergelijking met die toppen zijn investeerders, waaronder whales en miners, ditmaal alsnog BTC aan het accumuleren.

De markt lijkt daarom positief te zijn dat we dit jaar nog een keer nieuwe records zullen zien. Kan bitcoin in de komende weken $70.000 aantikken of zakken we eerst terug naar het bereik rond $56.000-$58.000? De dominantie van bitcoin steeg afgelopen week voorbij 45%, maar zakt nu onder 44% terwijl altcoins wat bijtrekken.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) doorbrak, een dag na bitcoin, ook zijn ATH en kwam toen bij een piek van $4.360 uit. Echter zakte ether toen ook flink en kwam gisteren bij $3.950 uit. Inmiddels is de koers aan een herstel begonnen. Ether tikte afgelopen nacht een piek van $4.200 aan en lijkt vooralsnog boven $4.100 stand te houden waardoor de koers vandaag 4% in de plus staat.

Terwijl een groot deel van de markt consolideert, zitten er alsnog weer een aantal uitschieters tussen. EOS (EOS), near (NEAR), dash (DASH) en fantom (FTM) staan 10% in de plus, harmony (ONE), nexo (NEXO) en zcash (ZEC) staan zo’n 12% in de plus en curve (CRV) zelfs 18%. Zcash en nexo zijn deze week beide met meer dan 50% gestegen.

Dan hebben we nog shiba inu (SHIB) die weer als een raket gaat. SHIB staat vandaag maar liefst 41% in de plus en vestigde zojuist een nieuwe ATH van $0,00003954. Dat gaat gepaard met een enorme toename in het volume. De koers staat deze week 54% in de plus en deze maand maar liefst 415%. De stijging van vandaag heeft wellicht hiermee te maken. De hardste stijger op de markt deze week was okb (OKB), die exchange token staat maar liefst 66% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie