Timo Bult Timo Bult
25/05/2023 05:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 15:37

Bitcoin koers daalt hard na onzeker economisch nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El precio de BTC cae con fuerza tras las inciertas noticias económicas

Foto: GBJSTOCK/Shutterstock

De bitcoin koers is afgelopen nacht even onder de $26.000 gedoken. De daling komt nadat gisteren het sentiment negatiever werd na onder andere de publicatie van de Federal Open Market Committee (FOMC) minutes. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een prijs van $26.208 op crypto exchange Coinbase. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is BTC 24.473 euro waard.

Nederlanders zijn crypto-sceptisch, brengt Bitcoin halving vertrouwen?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Inflatie-onzekerheid drukt bitcoin naar beneden

Sinds dinsdag daalt de BTC koers geleidelijk. Gisteren was er echter een versnelling naar beneden te zien nadat de koers aanvankelijk nog een kleine sprong wist te maken. Gisteravond, nadat bitcoin een lokale piek van $26.489 bereikte, daalde de koers uiteindelijk met 2,3%.

Bitcoin prijsgrafiek
Bitcoin koers op Coinbase – Uurlijkse grafiek per 7:00, 25 mei.

Een van de oorzaken voor het negatieve sentiment kan in het Verenigd Koninkrijk liggen. Daar werd gisterochtend al de toon gezet met tegenvallende inflatiecijfers. Zo werd een jaarlijkse kern-inflatie van 6,2% verwacht. Dat cijfer viel uiteindelijk met een inflatiepercentage van 6,8% hoger uit. Ook de inflatie maand-op-maand viel hoger uit dan verwacht.

Advertentie

FOMC toont wisselend beeld

Verder werden later op de avond de FOMC meeting minutes gepubliceerd. Alhoewel hier en daar de hoop bestaat dat de Amerikaanse centrale bank de rente niet verder zal verhogen, blijkt uit de meeting minutes dat de meningen nog altijd verdeeld zijn. Zo zou de weg terug naar een inflatiepercentage van 2% onacceptabel traag kunnen blijven verlopen waardoor verdere verhogingen mogelijk nodig zijn.

Al met al dipte bitcoin vannacht tot een prijs van $25.864. Een flinke stuiter bracht BTC vervolgens in een snelle beweging naar het huidige niveau van rond de $26.200. Hiermee handelt de koers nog altijd vlakbij de 200-weken moving average (MA), een belangrijk steunniveau.

In het bitcoin nieuws was gisteren te lezen dat het langdurig vasthouden van BTC nog nooit zo populair is geweest als nu. Dit ondanks de saaie koersontwikkelingen van de afgelopen weken. Uit onderzoek blijkt dat 68% van alle bitcoins al minstens een jaar wordt vastgehouden. Lees hier meer over dit nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie