Kevin Schijven Kevin Schijven
24/05/2023 08:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2023 08:10

Bitcoin koers daalt weer flink en markt wordt steeds negatiever

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers onder druk door verrassend besluit, correctie op komst?

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

Bitcoin (BTC) werd gisteren wederom rond $27.400 afgewezen en zakte vervolgens gestaag richting $27.150. Vanaf daar maakte bitcoin vanochtend een flinke duik en kwam al zo diep uit als $26.600. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $26.691 op Binance en €24.755 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,3% in de min. De totale marktkapitalisatie komt uit op $518 miljard en de dominantie op 46,3%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Schuldenplafond drama nog niet voorbij

De onzekere macro-economische toestand houdt de financiële markten in greep. Er werd gisteren wederom geen deal gesloten omtrent het Amerikaanse schuldenplafond. De Republikeinen willen het blijkbaar spannend houden.

Advertentie

Yellen toespraak en FOMC minutes vandaag

Ondertussen komt de inflatie in het Verenigd Koninkrijk hoger uit dan verwacht en verhoogt Nieuw-Zeeland wederom de rente met 0,25% naar 5,50%. Later vandaag krijgen we nog een toespraak van de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, en volgt de publicatie van Federal Open Market Committee (FOMC) minutes, de notulen van de laatste rentevergadering.

Mijn plan voor de bitcoin halving en de periode daarna
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin volatiliteit extreem laag

Of de bovenstaande ontwikkelingen voor enige volatiliteit kunnen zorgen, is echter maar de vraag. Deze ligt momenteel extreem laag. Analysebedrijf CCData meldt dat de volatiliteit van bitcoin in 2023 naar 48,2% gedaald is ten opzichte van de 62,8% in 2022 en 79% in 2021.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ook laag volume en liquiditeit

Dat geldt echter niet alleen voor de volatiliteit, ook de liquiditeit droogt op, meldt analist Jack Neureuter. Het handelsvolume op crypto exchanges ligt momenteel zeer laag, zelfs het laagst sinds 2020.

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Whales en shark bereiden zich voor

We zien dan ook dat grote investeerders, de zogenaamde whales & sharks, geen bitcoin aan het accumuleren zijn. Ze zijn daarentegen wel stablecoins aan het accumuleren, meldt analysebedrijf Santiment. Dat is een teken dat zijn hun koopkracht aan het vergroten zijn voor een later moment.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin test belangrijke moving average

De koers van bitcoin hertest momenteel weer de 100-dagen moving average die rond $26.640 ligt. Als deze niet standhoudt, dan is echter de beruchte 200-weken moving average rond $26.280 aan de beurt, zoals analist Material Indicators aangeeft.

Bitcoin ETFs dichtbij goedkeuring in Hongkong, primeur voor Azië
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC analisten worden bearish

Het valt op dat de recente positieve houding steeds verder afzwakt en steeds meer analisten bearish worden. Ook deze analist verwachte in eerste instantie nog dat de bulls meer kracht zouden tonen, maar hij verwacht nu een flinke daling voor bitcoin, mogelijk zo diep als $23.200.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie