Timo Bult Timo Bult
26/07/2023 05:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 18:49

Bitcoin koers daling aanstaande? Analist noemt belangrijke niveaus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daling aanstaande? Analist noemt belangrijke niveaus

Foto: van van/Shutterstock

Meer dan een maand lang handelde bitcoin (BTC) horizontaal. Er leek weinig te gebeuren met de BTC prijs die tussen de $29.600 en $31.500 bleef handelen. Daar is onlangs echter verandering in gekomen. En volgens sommige analisten voorspelt dat voor de korte termijn verdere negatieve prijsbewegingen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zakt onderuit prijsgebied

Beginnend met de huidige stand van zaken. Op de grafiek is te zien dat bitcoin twee dagen geleden door de support bij $29.600 is gezakt. Dit drukte de koers in eerste instantie tot een dieptepunt van $28.850. Maar in de dagen die volgden vond een kleine opleving plaats.

Bitcoin koers grafiek (4-uurs) op cryptobeurs Coinbase – Bron: Tradingview

De support, ook wel steunzone, zal nu waarschijnlijk als weerstand fungeren. En dus kijken verschillende analisten voorzichtig naar beneden nu BTC zwakte toont.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op Coinbase $29.200. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is bitcoin 26.437 euro waard.

Hier liggen de belangrijke niveaus voor BTC

Een van de analisten die voor de korte termijn negatief is, is Trader Tardigrade, bekend van zijn positieve lange termijn verwachtingen. In een tweet laat hij zien dat de koers op de 4-uurs grafiek een zogenoemde bear flag vormt.

Dit patroon kenmerkt zich door de aanvankelijk snelle daling (vlaggenmast) waarna de koers een tijdje consolideert (vlag). Een dergelijke formatie is vaak een voorbode van dat er nog meer dalingen aan zitten te komen.

De analist noemt een aantal niveaus die hij voor bitcoin in de gaten houdt. Zo is er de $29.600 die nu als eerste weerstand geldt. Naar beneden is de eerstvolgende belangrijk support $29.000. Daaronder vormt $28.000 het punt waar mogelijk steun gevonden kan worden.

Advertisement

Het belangrijkste Bitcoin nieuws

Tot slot nog een korte blik op het belangrijkste bitcoin nieuws van gisteren. In de dagelijkse marktupdate was onder andere een belangrijke waarschuwing te lezen over vandaag. Vandaag zal namelijk een belangrijke beslissing genomen gaan worden omtrent het Amerikaanse rentepercentage.

Deze beslissing zorgt doorgaans voor flinke volatiliteit. Een renteverhoging is daarbij negatief nieuws voor BTC. Gaat de Amerikaanse rente verder verhoogd worden? Lees het hier terug!

Verder viel op dat grote bitcoin investeerders, ook wel whales genoemd, op dit moment een groot deel uitmaken van de bitcoin instromen naar exchanges. Wat is hier de mogelijke oorzaak van?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement