Timo Bult Timo Bult
17/02/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2022 16:30

Bitcoin koers komt aan bij cruciale support na dag van dalingen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers komt aan bij cruciale support na dag van dalingen

Foto: Third key/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft een behoorlijk rode dag achter de boeg! Nadat een tweede poging om de prijszone bij $44.000 te breken mislukte, is de koers na een korte daling aangekomen bij een vrij cruciaal punt.

Koersstijging bitcoin loopt opvallend parallel met Nvidia
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op belangrijk punt aangekomen

Kijkend naar de koersontwikkelingen van vandaag zien we BTC in een neerwaartse trend ruim 4% in waarde dalen. Op het moment van schrijven komt de bitcoin prijs op Coinbase daarmee uit op $42.031. De Bitvavo bitcoin prijs bedraagt nu €37.000.

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat bitcoin na de daling van vandaag is aangekomen bij de 50-dagen moving average (MA). BTC brak hier op 8 februari weer voor het eerst sinds november 2021 bovenuit. Tot een explosieve stijging leidde dit helaas niet. Op 13 februari werd de 50-MA getest als support en leek hier stand te kunnen houden. Maar op dit moment is bitcoin na een korte stuiter alsnog weer aangekomen op dit punt.

Tevens vinden we hier de middellijn van de Bollinger Bands. Dit in combinatie met de prijsactie in het verleden van bitcoin, is de zone bij $42.000 zeer belangrijk om in de gaten te houden de komende periode.

Goed en slecht bitcoin nieuws

De beweging van vandaag komt terwijl Oekraïne volgens Blockworks bitcoin en crypto heeft gelegaliseerd. Het gaat hier niet om het omdopen van crypto tot wettige betaalmiddelen, maar om het officieel reguleren van de digitale activa. Dit is doorgaans een positief teken voor de adoptie.

Toch is er ook wat minder goed nieuws voor bitcoin. Althans, het is maar hoe je het bekijkt. Michael Every van de Rabobank schrijft namelijk in een bijdrage op Zerohedge dat de Amerikaanse centrale bank, de Fed, helemaal geen idee heeft hoe het met de inflatie om moet gaan. Het blijft daarom onzeker wat de Fed gaat doen in de nabije toekomst. Dit kan grote invloed hebben op de koers van bitcoin.

“Alle keuzes van de Fed zijn slecht. Er ligt geen oase voor de boeg, zoals markten graag geloven. Er is geen ‘masterplan’ van de Fed om de inflatie te stoppen zonder de appreciatie van de activaprijzen te stoppen waarop we de markten decennialang hebben gebouwd.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie