Kevin Schijven Kevin Schijven
08/09/2022 06:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:10

Bitcoin koers maakt herstel, maar analisten waarschuwen voor bear trap

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analyse: dit is onze verwachting voor de komende periode

Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) maakte dinsdagavond een flinke duik en kwam gisterenochtend rond $18.600 uit. Gisterenmiddag begon bitcoin te herstellen en steeg tegen gisterenavond naar een piek vlakbij $19.500. Daar werd de koers echter direct afgewezen, maar bitcoin hield gedurende nacht stand boven $19.200. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $19.330 op FTX en €19.300 op Bitvavo.

De euro en dollar zijn inmiddels weer ongeveer evenveel waard. De Amerikaanse dollar index (DXY) is weer iets gezakt en de BTC koers staat vandaag 3% in de plus. Het handelsvolume van bitcoin daalde in de afgelopen 24 uur met 21,5%. De totale marktkapitalisatie komt momenteel uit op $370 miljard en de dominantie  van bitcoin op 37,8%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin nieuws van gisteren

Advertentie

Bitcoin koers test $19.500

Met de recente daling brak de bitcoin koers uit aan de onderkant van een driehoekig patroon. De onderkant hiervan lag rond de $19.500 en dat betekent wellicht dat de support hier is omgeslagen naar weerstand. Bitcoin werd afgelopen nacht hier al afgewezen. Toch verwachten meerdere analisten dat bitcoin dit herstel verder door kan zetten en bitcoin door de $19.500 kan breken.

Bitcoin zou dan wellicht door kunnen schieten naar $21.500 of zelfs boven $22.000, al betekent dat nog niet dat ook gelijk de bodem van deze cyclus is bereikt. Sommige analisten waarschuwen ook voor een mogelijke bear trap. Een bear trap is een valse technische indicatie van een trendommekeer die nietsvermoedende investeerders kan lokken.

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF’s blijven bloeden, VS klaagt Apple aan & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin dominantie nadert record laag niveau

De bitcoin dominantie is de verhouding tussen de marktkapitalisatie van bitcoin en die van de rest van de crypto-markt. Sommige crypto-investeerders gebruiken de bitcoin dominantie als richtlijn om hun strategie te bepalen. Als de dominantie laag is, betekent het dat bitcoin slechter presteert dan de gehele altcoin markt. Historisch gezien zien we dat bitcoin tijdens een bullmarkt sterk in dominantie afneemt doordat altcoins in waarde stijgen. In een bearmarkt zien we vaak het tegenovergestelde. 

Een lage bitcoin dominantie in een bearmarkt kan duiden op een goed koopmoment. Op het moment zien we dat bitcoin een record laag niveau nadert. Alleen in januari 2018 behaalden we een vergelijkbaar niveau van rond de 37%. Het verleden heeft laten zien dat bitcoin zich niet lang op dit soort niveaus begeeft in een bearmarkt en dat de bitcoin dominantie een ommekeer kan maken. 

bitcoin dominance
Bitcoin dominance (Tradingview)
🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie