Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
26/07/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2023 12:30

Bitcoin koers naar $100.000, zegt Bloomberg, maar niet zomaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers naar $100.000, zegt Bloomberg, maar niet zomaar

Foto: Primakov/Shutterstock

Mike McGlone, een bekende grondstoffenanalist van Bloomberg, is nog steeds stellig op een bitcoin (BTC) prijs van $100.000. Helaas zal de weg hiernaartoe volgens de analist niet gemakkelijk zijn.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ondanks dal naar $100.000

Tijdens een interview met de bekende crypto YouTuber Scott Melker, ook wel bekend onder de naam ‘The Wolf of All Streets’, legde de Bloomberg-analist zijn uitspraak nader uit. Volgens McGlone kan de BTC koers eerst nog een flink stuk dalen. Een bearish periode is volgens de analist niet ondenkbaar en bitcoin zou zelfs opnieuw onder $20.000 uit kunnen komen.

Toch is McGlone optimistisch over de toekomst van de digitale munt. Hij verwacht dat bitcoin naar $100.000 kan stijgen en dat baseert hij op een aantal fundamentele eigenschappen.

Zo benoemt McGlone benoemt de schaarste van bitcoin als een belangrijke factor. Er zullen slechts 21 miljoen BTC uiteindelijk bestaan. De vraag naar bitcoin wordt steeds groter, met name als institutionele investeerders en bedrijven beginnen te investeren, terwijl het aanbod alsmaar afneemt. De beperkte voorraad kan leiden tot sterke prijsstijgingen. Ook de mogelijke komst van een exchange-traded fund (ETF), of beursfonds, ziet hij als een gunstige factor voor bitcoin.

Advertisement

Andere analist voorspelt $120.000 Bitcoin koers 

Een andere analist van de Britse bank Standard Chartered, onder de naam Geoff Kendrick, is zelfs nog optimistischer gestemd. Hij voorspelde tijdens een interview met Business Insider, een bitcoin prijs van $120.000. Geoff keek naar de rol van bitcoin miners in het netwerk. Door middel van een positieve feedbackloop kunnen de miners volgens de analist veel invloed hebben op koers.

De toenemende BTC prijs creëert een toenemende stimulans voor andere partijen om ook deel te nemen aan mining. Daarnaast verwacht Kendrick dat miners steeds minder druk ervaren om hun geworven bitcoins te verkopen doordat de operatie kosten bij een hogere prijs eenvoudig worden gedekt. Daarmee kan de verkoopdruk op miners worden verlicht en dat is positief voor de koers.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement