Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin-koers nauwelijks beïnvloed door terugtrekken Bitcoin ETF-aanvraag

Bitcoin-koers nauwelijks beïnvloed door terugtrekken Bitcoin ETF-aanvraag

Gisteren werd het nieuws bekend dat CBOE en VanEck de aanvraag voor een Bitcoin ETF bij de SEC intrekken. De reden dat de aanvraag werd ingetrokken is de shutdown van de Amerikaanse overheid die al sinds 22 december aan de gang is.

Marktanalisten verwachtten echter dat de Bitcoin-koers sterk zou reageren op dergelijk negatief nieuws rondom de ETF-aanvraag. Daar zouden verschillende redenen voor zijn melden cryptocurrency-experts.

- Advertentie -

Zo zegt Alex Krüger, crypto-analyst en econoom, dat er of te weinig animo voor de ETF bestaat of dat beleggers het nieuws nog niet verwerkt hebben. Dankzij de bearmarkt is de interesse in de gehele crypto-markt, en daarmee ook de ETF-aanvragen, sterk afgenomen.

Daarnaast is er nog de mogelijkheid dat beleggers het nieuws nog moeten verwerken. Dit is echter onwaarschijnlijk aangezien het nieuws al sinds gisteren bekend is en er nog steeds geen signaal voor een sterke daling waargenomen is.

De waarde van Bitcoin daalde vlak na het nieuws iets, van zo’n $3.575 naar $3.540. De prijs lijkt nu te zijn gestabiliseerd rond de $3.550. Of er nog een plotselinge daling plaats zal vinden als gevolg van dit nieuws is zeer onwaarschijnlijk.

Nu VanEck de aanvraag heeft ingetrokken zullen we in 2019 waarschijnlijk geen Bitcoin ETF meer op de markt zien komen. VanEck heeft wel aangegeven opnieuw een aanvraag in te zullen dienen nadat de shutdown is afgelopen. Op dat moment wordt opnieuw een aanvraagprocedure gestart die op zijn minst 240 dagen, maar waarschijnlijk langer zal gaan duren.

De enige Bitcoin ETF-aanvraag die nu nog in behandeling is, is de ETF van Bitwise, een crypto-hedgefonds. Bitwise diende de aanvraag deze maand in, maar hoogstwaarschijnlijk zal de SEC de deadline uitstellen tot na dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.177,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.239,36 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.247,55 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.252,80 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.