Rico Engelbarts
24/01/2019 18:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2019 18:40

Bitcoin-koers nauwelijks beïnvloed door terugtrekken Bitcoin ETF-aanvraag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-koers_nauwelijks_beinvloed_door_terugtrekking_bitcoin_ETF_aanvraag

Foto: Shutterstock/ oatawa

Gisteren werd het nieuws bekend dat CBOE en VanEck de aanvraag voor een Bitcoin ETF bij de SEC intrekken. De reden dat de aanvraag werd ingetrokken is de shutdown van de Amerikaanse overheid die al sinds 22 december aan de gang is.
Marktanalisten verwachtten echter dat de Bitcoin-koers sterk zou reageren op dergelijk negatief nieuws rondom de ETF-aanvraag. Daar zouden verschillende redenen voor zijn melden cryptocurrency-experts.
Zo zegt Alex Krüger, crypto-analyst en econoom, dat er of te weinig animo voor de ETF bestaat of dat beleggers het nieuws nog niet verwerkt hebben. Dankzij de bearmarkt is de interesse in de gehele crypto-markt, en daarmee ook de ETF-aanvragen, sterk afgenomen.
Daarnaast is er nog de mogelijkheid dat beleggers het nieuws nog moeten verwerken. Dit is echter onwaarschijnlijk aangezien het nieuws al sinds gisteren bekend is en er nog steeds geen signaal voor een sterke daling waargenomen is.
De waarde van Bitcoin daalde vlak na het nieuws iets, van zo’n $3.575 naar $3.540. De prijs lijkt nu te zijn gestabiliseerd rond de $3.550. Of er nog een plotselinge daling plaats zal vinden als gevolg van dit nieuws is zeer onwaarschijnlijk.
Nu VanEck de aanvraag heeft ingetrokken zullen we in 2019 waarschijnlijk geen Bitcoin ETF meer op de markt zien komen. VanEck heeft wel aangegeven opnieuw een aanvraag in te zullen dienen nadat de shutdown is afgelopen. Op dat moment wordt opnieuw een aanvraagprocedure gestart die op zijn minst 240 dagen, maar waarschijnlijk langer zal gaan duren.
De enige Bitcoin ETF-aanvraag die nu nog in behandeling is, is de ETF van Bitwise, een crypto-hedgefonds. Bitwise diende de aanvraag deze maand in, maar hoogstwaarschijnlijk zal de SEC de deadline uitstellen tot na dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie