Timo Bult Timo Bult
21/05/2022 08:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2022 08:08

Bitcoin koers opnieuw richting $30k, ‘miner outflow’ zwakt af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koersvoorspelling: nieuwe BTC analyse van onze beste analisten

Foto: Jaruwan Jaiyangyuen/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is sinds de afgelopen week best saai. De koers handelt zijwaarts, geen grote uitbraken en dat is het eigenlijk wel. Toch zijn er wel wat dingen op te merken. Hoe staat bitcoin er op dit moment voor? Je leest het in deze marktupdate.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers vormt hogere low

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op crypto exchange Coinbase op een prijs van $29.400. Op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo is de bitcoin euro prijs €27.858.

Op dit moment blijft de $30.000 het belangrijkste obstakel voor de korte termijn. Sinds BTC hier op 11 mei doorheen zakte, is het de bulls niet meer gelukt om overtuigend boven dit prijsniveau te herstellen. Wel is te zien dat de koers na elke afwijzing telkens een iets hogere low weet neer te zetten.

Ook gisteren aan het einde van de middag kon bitcoin vanaf het prijsniveau bij $28.690 een hogere low neerzetten. Sindsdien staat BTC bijna 3% in de plus. Maar zoals gezegd, voor een duurzaam herstel dient eerst de $30.000 gebroken te worden. Daar vinden we overigens op dit moment ook de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek.

Advertentie

Bitcoin netwerk is rustig, miners kalmeren

Dan naar wat on-chain gegevens. Blockchain-analysebedrijf Glassnode meldt dat de outflow van bitcoins bij miners een maandelijks dieptepunt heeft bereikt. Deze indicator geeft aan hoeveel bitcoins er wegstromen uit de wallets van miners. Een grote uitstroom kan betekenen dat zij meer bitcoin verkopen, wat bearish is.

Tegelijkertijd is te zien dat het transactievolume op het Bitcoin-netwerk in de afgelopen vier maanden niet zo laag was als nu. Deze indicator zat sinds april dit jaar in een sterke opwaartse trend, een periode waarin de BTC prijs flink afdaalde.

Ten slotte een tweet van analist Byzantine General. Hij durft het aan om te stellen dat de koers hier zijn bodem heeft gevonden. Hij baseert dit op het feit dat de prijzen op de verschillende markten flink van elkaar kunnen verschillen, en hoe groter deze verschillen, hoe groter de “rektage,” zo stelt de analist:

“De bodem is binnen, come at me. Markt heeft sinds 12 maart 2020 geen dergelijke verstoring meer gekend. “verstoring” = de verschillen tussen prijzen van verschillende markten vanwege rektage.”

https://twitter.com/ByzGeneral/status/1527813976582721543

Hierbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat uiteindelijk niemand weet waar de bodem zal zijn. Veel andere analisten voorzien juist nog verdere dalingen, zeker gezien de huidige situatie in de wereld. Gezien de hoge correlatie van bitcoin met de aandelenmarkten zou een daling daar voor nog meer dalingen kunnen zorgen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor BTC analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie