Kevin Schijven Kevin Schijven
30/11/2021 09:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2021 09:40

Bitcoin koers stijgt maar corrigeert direct, wat zit hierachter?

Nieuws
Bitcoin_koers_stijgt_maar_corrigeert_direct,_wat_zit_hierachter

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) maakte gisterenavond een flinke sprong, maar de koers kon echter gedurende nacht niet standhouden. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies kwam gisterenavond even bij $2,77 biljoen uit, maar zakt vanochtend terug naar $2.70 biljoen.

De stijging viel samen met de aankondiging van Jack Dorsey die opstapt als CEO van Twitter en MicroStrategy die weer groots insloeg en maar liefst 7.000 BTC kocht. Volgens de fear & greed index wordt het marktsentiment langzamerhand steeds iets positiever:

Echter kon bitcoin niet vasthouden aan de stijging. De daling die erna volgde viel weer samen met toenemende zorgen omtrent de nieuwe variant van het coronavirus. De CEO van Moderna meldde afgelopen nacht dat huidige vaccinaties wellicht minder effectief zijn tegen deze nieuwe “Omicron” variant. We zien dan ook andere financiële markten weer rood kleuren.

Blockchain-robots serveren koffie met een vleugje crypto-beloningen

Bitcoin koers corrigeert weer

De bitcoin koers kon na de dip van vrijdag dit weekend in eerste instantie goed standhouden vlak boven $54.000, rond de 100-dagen simple moving average (SMA). Zondagavond begon bitcoin alweer flink te stijgen en kwam toen boven $57.000 uit. Vervolgens bleef de koers gisteren tussen $57.000 en $57.600 schommelen, maar in de middag leek bitcoin toch even grip te verliezen.

Desondanks schoot bitcoin tegen het eind van de middag plotseling weer hard omhoog, wellicht dus door het bovenstaande nieuws. De koers steeg met 3,8% en tikte bijna $59.000 aan. Daar werd bitcoin echter gelijk weer afgewezen en het lukte de koers vervolgens gedurende nacht ook geen nieuwe support te vinden.

De koers kelderde vanochtend helemaal terug naar $56.150 en pas daar maakte de koers een kleine bounce. Bitcoin heeft wellicht hier nu toch steun gevonden en begint op het moment van schrijven richting $57.000 te klimmen.

Dat betekent volgens analysebedrijf IntoTheBlock dat 86%, oftewel bijna 3 miljoen adressen, weer in de winst staan. Een groot deel van hen houdt hun bitcoin nu al meer dan een jaar vast, een sterk teken van vertrouwen in hogere prijzen.

Volgens analysebedrijf Santiment blijft het aanbod van bitcoin op cryptocurrency-exchanges ook laag wat betekent dat er weinig verkoopdruk is en een teken dat prijzen mogelijk hoog blijven:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie