Bitcoin koers toont eindelijk groene maand na daling 74%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin koers heeft eindelijk weer een groene maand achter de rug. Na drie opeenvolgende negatieve maanden lijkt bitcoin weer op te kunnen krabbelen. In juli steeg de koers met maar liefst 19,5%.

Bitcoin koers steeg 19,5%

Bitcoin steeg in juli met 19,5% na een brute correctie van 56% in het tweede kwartaal. De opwaartse prijsactie van de afgelopen maand valt samen met een verbeterende marktsentiment.

In de grafiek hieronder stelt elke candle één maand voor. Als de candle rood is, dan is de bitcoin koers in een bepaalde maand lager geëindigd dan dat die begon. Een groene candle betekent juist dat de maand hoger wordt afgesloten dan die begon.

 

bitcoin koers
Bron: Tradingview

Aan het begin van juli was de bitcoin koers ongeveer 18.400 euro, maar de maand werd vannacht op Binance afgesloten tegen een waarde van 23.250 euro. Het hoogste punt van de maand werd op 30 juli behaald, even was bitcoin 24.000 euro waard.

Daling bitcoin koers ergste ooit?

Nu bitcoin eindelijk weer een groene maand laat zien, is het een goed moment om terug te kijken op het eerste half jaar van 2022. Tijdens deze periode werd bitcoin gegrepen door macro-economische factoren, maar ook door de val van meerdere grote crypto-bedrijven.

Als de bitcoin koers dag na dag blijft dalen, dan lijkt er geen einde aan te komen. Het sentiment verandert en door de negatieve berichtgeving zou je zomaar kunnen geloven dat dit de ergste crash van bitcoin ooit is, en dat het feestje dit keer echt voorbij is.

Huidige bearmarkt bitcoin valt mee

Maar als je uitzoomt dan blijkt de huidige bearmarkt de minst ernstige in de geschiedenis van bitcoin. Dat laat Glassnode hieronder zien.

Bron: Glassnode

In procenten hebben de bearmarkten het in het verleden slechter gedaan. Deze procenten geven het verschil weer tussen het hoogste tot het laagste punt in die cycle.

  • In 2011 zakte bitcoin met maar liefst 93%.
  • In 2015 en 2018 moest bitcoin 84% inleveren.
  • In 2020 daalde BTC met 75%. Eigenlijk telt dit niet want dit was de coronacrash, ofwel een black swan van maar 7 dagen.

De huidige bearmarkt zorgde voor een daling van 74% en als de groene candle van juli werkelijk een ommekeer markeert, dan mogen we nog van geluk spreken.

Maar voordat je nu all-in gaat, onthoud dat één groene zwaluw nog geen zomer maakt.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie