Roy van Krieken Roy van Krieken
05/10/2023 18:15 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2023 18:15

Bitcoin komt niet door de $28.000: Wat gaat er mis?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-koers-28000-rentes-macro-economie

Foto: Shutterstock/Arsenii Palivoda

Aan het begin van deze maand schoot de bitcoin (BTC) koers even aardig de lucht in. Helaas was deze impuls van korte duur, want twee dagen later stonden we eigenlijk weer op hetzelfde punt als voor de stijging. Voorzichtig probeerde BTC vervolgens weer omhoog te kruipen, maar dit blijkt niet zonder vallen en opstaan te gaan. Op het moment van schrijven bevindt BTC zich rond de $27.580. Waarom blijkt het toch zo moeilijk om eindelijk weer boven de $28.000 uit te breken?

Als we antwoord willen geven op deze vraag is het noodzakelijk om verder te zoeken dan alleen de crypto markt. Vrijwel elke dag vinden er op andere markten en in de wereldeconomie belangrijke gebeurtenissen plaats die ook voor de bitcoin koers van belang kunnen zijn. Platforms zoals eToro, waar beleggers in zowel crypto als aandelen kunnen investeren, bieden hiervoor een perfecte oplossing. 

Hieronder bespreken we kort wat ontwikkelingen op andere markten van vandaag en hoe deze ook van belang kunnen zijn voor bitcoin investeerders en handelaren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Marktnieuws en de invloed op crypto:

Azie kleur rood: Niet alleen de beurzen in Europa en de Verenigde Staten hebben het de laatste tijd zwaar, ook in Azië kleurden vannacht eigenlijk alles rood. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk weer te maken met hoge rentes. Uiteraard blijft dit verhaal over de rentes als een rode draad door de economische rumoer over de hele wereld lopen. Rentes die ook voor bitcoin beleggers van groot belang zijn. Hoge rentes zijn immers nou eenmaal slecht voor het investeringsklimaat.

Zelfs goud heeft het zwaar: Opmerkelijk genoeg zien we dat zelfs de goudkoers ietwat in de problemen zit. Normaal gesproken wordt goud door beleggers juist gekozen als het ultieme oppotmiddel, dat zelfs tijdens periodes van sterke economische onrust een veilige haven biedt, maar het zou zomaar eens kunnen dat goud richting de $1.800 zakt. Net als bitcoin snakt goud dus naar lagere rentes.

Inflatie daalt: Het enige goede nieuws dat we momenteel kunnen bespeuren is eigenlijk dat de inflatie aardig aan het afkoelen is. Hoewel dit goed nieuws is, kleeft er helaas ook weer een negatief staartje aan. Voordat de inflatie weer terug is op de 2% op jaarbasis zullen de rentes nog een behoorlijk tijd hoog moeten blijven. 

Bitcoin onder druk: Dat bitcoin onder deze omstandigheden niet kan floreren is eigenlijk niet bepaald gek. Het is op dit moment simpelweg geen goed moment voor veel (vooral grote) investeerders om te beleggen in risicovolle activa zoals bitcoin. Wel staat er een hoop te gebeuren in bitcoin-land de komende tijd, zoals de halving en de eventuele komst van spot ETF’s. Het kan verstandig zijn om als belegger ook eens te kijken naar minder risicovolle activa die het momenteel vaak een stuk beter doen dan bitcoin.

Kopieer transacties van succesvolle crypto handelaren

Op basis van de negatieve economische situatie in de wereld is het duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is voor bitcoin. Met een eToro account kopieer je eenvoudig de transacties van succesvolle handelaren, en maak je winst wanneer zij dat doen. Het is ideaal voor iedereen die wil profiteren van de cryptomarkt, zonder de hele dag aan het scherm gekluisterd te zijn. Nieuwe klanten kunnen handelen zonder fees (handelskosten). Registreren bij eToro kan gratis via deze link.

 

 


eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

74% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie