Timo Bult Timo Bult
06/12/2021 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:15

Bitcoin Lightning Network groeit in korte tijd met 20%

Nieuws
Bitcoin Lightning Network groeit in korte tijd met 20%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het Bitcoin (BTC) netwerk blijft hard groeien met opnieuw een forse stijging van het aantal Bitcoin Lightning Network (LN) nodes. De schalingsoplossing legt volgens velen de weg naar massa-adoptie open en dus is het goed nieuws dat de oplossing ook echt van de grond komt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin opschalen

Voor degenen die nog niet bekend zijn met het LN, hier een korte introductie. Het LN is een layer-2 schalingsoplossing die het doen van bitcoin transacties sneller en goedkoper maakt. De hoofdketen van de Bitcoin blockchain is traag en soms relatief duur en dus kunnen gebruikers kleinere transacties vaak beter via het LN uitvoeren.

Deze transacties vinden off-chain plaats. Transacties tussen de verschillende nodes worden niet direct op de blockchain verwerkt en dus wordt ook de belasting van het Bitcoin-netwerk kleiner. De hoofdchain is voor velen daarom vooral bedoeld om echt grote transacties te verwerken terwijl transacties op het LN meer bedoeld zijn voor het betalen van je kopje koffie.

Advertentie

BTC Lightning Network groeit

En de adoptie van deze oplossing blijft doorzetten, en dat is een goed teken. De afgelopen drie maanden steeg het aantal nodes, dat zijn computers die transacties onderling met elkaar verwerken, met ruim 20% van 15.344 naar 18.880 nodes.

Bitcoin_LN_Nodes_06-12
Aantal LN nodes (2021) – Bron: Bitcoin Visuals

Aandrijvers van Bitcoin LN groei

Er zitten een aantal aandrijvende factoren achter de groei. Het LN groeit vooral sinds begin dit jaar hard nadat de bitcoin prijs enorme hoogtes kon bereiken. Maar de groei van het LN wordt waarschijnlijk vooral aangedreven door twee dingen. Dit jaar introduceerde Twitter een functie waarmee gebruikers op het platform fooien kunnen geven aan andere Twitteraars. Deze transacties worden via het LN netwerk verzonden.

Ook accepteert El Salvador sinds dit jaar BTC als een wettig betaalmiddel. De nationale wallet, Chivo Wallet, maakt tevens gebruik van het LN. Ook dit zal voor een boost hebben gezorgd. Al met al goed nieuws voor de ontwikkeling van Bitcoin en de adoptie van de cryptocurrency!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie