Roy van Krieken Roy van Krieken
07/10/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2022 19:04

Bitcoin miners in moeilijkheden door stijgende ‘difficulty’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miners in moeilijkheden door stijgende ‘difficulty’

Foto: Arina P Habich/Shutterstock

Ondanks het feit dat de bitcoin (BTC) koers vandaag de dag nog altijd diep onder water staat ten opzichte van ongeveer een jaar geleden, gaat de mining difficulty al een paar maanden eigenlijk alleen maar omhoog. Er is op dit moment al sprake van een absoluut record wat betreft deze difficulty, maar binnenkort zal de moeilijkheidsgraad van het mining proces opnieuw worden verhoogd.

Nederlandse Bitcoin familie gaat wederom viraal na stijgende koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin mining difficulty

Het Bitcoin netwerk draait op een proof-of-work (PoW) systeem dat in de basis betekent dat er ruwe rekenkracht nodig is om het netwerk draaiende te houden. Deze rekenkracht wordt geleverd door miners die grote hoeveelheden machines hebben draaien die constant computerkracht, ofwel hash-rate, aan het netwerk bijdragen.

Als de rekenkracht van het netwerk stijgt, dan duurt het in de basis minder lang voordat er nieuwe blocks worden ontdekt. Het netwerk heeft hier echter iets op bedacht. Om ervoor te zorgen dat het altijd gemiddeld 10 minuten duurt om een nieuw block te ontdekken en aan de blockchain toe te voegen, wordt zo nu en dan de moeilijkheidsgraad van het mining proces aangepast.

Als de rekenkracht hard stijgt, zoals het de afgelopen tijd heeft gedaan, wordt de moeilijkheidsgraad, de difficulty, naar boven aangepast. Op dit moment is de totale rekenkracht hoger dan ooit, dus is het eigenlijk ook vanzelfsprekend dat de difficulty eveneens historisch hoog is. 

Problemen voor BTC miners?

De bearmarkt heeft hard ingeslagen bij bitcoin miners. Door de lage prijs van bitcoin draaien veel van hen op dit moment nauwelijks winst of zelfs verlies. Als daar ook nog eens een stijging van de difficulty bovenop komt, wat het mining proces moeilijker en dus minder rendabel maakt, komen meer miners wellicht in de problemen.

Ethan Vera, een topman bij Amerikaans mining bedrijf Luxor Technologies, liet aan CoinDesk weten dat hij in het vierde kwartaal verwacht dat meer mining bedrijven zullen omvallen:

“Als de hashprijs blijft dalen, hetzij door een toename van de moeilijkheden, hetzij door een dalende bitcoin prijs, zullen we in het vierde kwartaal waarschijnlijk wat meer noodlijdende situaties op de markt zien komen,”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie