Kevin Schijven Kevin Schijven
23/10/2022 11:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2022 11:13

Bitcoin miners onder druk, lijken BTC te verkopen: bearish voor koers

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin miners onder druk, lijken BTC te verkopen: bearish voor koers

Foto: Maxx-Studio/Shutterstock

Het was een zeer rustige week op de crypto-markt. Een paar cryptocurrencies konden flink stijgen, maar een grotere groep daalde minstens net zo hard of bleef steken. De volatiliteit zakte naar het laagste niveau in een lange tijd, een teken dat investeerders nog altijd zeer terughoudend zijn in deze macro-economische toestand. Toch kan een uitbraak volgen na een lange periode van lage volatiliteit.

Analisten zijn echter sterk verdeeld of de uitbraak omhoog of omlaag zal zijn. Er wordt gesproken over een mogelijke relief of bearmarket rally, maar er wordt ook gevreesd dat deze kort van duur zal zijn doordat de macro alsmaar verslechtert. Volgens Bloomberg is de kans op een economische recessie in de komende 12 maanden nu 100%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miners komen nog zwaarder onder druk

Bitcoin (BTC) was vooral opvallend rustig afgelopen week. In eerste instantie steeg de koers naar $19.600, maar werd daar afgewezen. Vrijdag dipte bitcoin even naar $18.780, maar over het algemeen consolideert de koers al wekenlang vlak boven $19.000. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $19.175 op Binance en €19.450 op Bitvavo. Ook de futures markt is momenteel zeer rustig. Het was gisteren blijkbaar de saaiste dag in twee jaar:

Er zijn echter tekenen dat bitcoin miners mogelijk in de problemen komen. We melden al weken lang dat miners zwaar onder druk staan en die druk blijft alsmaar toenemen. Twee weken geleden steeg de zogeheten mining difficulty al naar een nieuw record, maar ondertussen blijft de hash rate groeien.

Over ongeveer 11 uur na publicatie, gaat de mining difficulty wederom omhoog met een geschatte 4,1%. Dat betekent dat het nog moeilijker en duurder wordt voor miners. Zij hebben het al moeilijk vanwege de hoge concurrentie, hoge energiekosten en lage koers.

Miners moesten de afgelopen tijd al vaker hun reserves verkopen om draaiende te blijven en dat gaan we wellicht weer zien. Deze verkoopdruk is echter bearish voor de bitcoin koers. Analist Maartunn meldt dat miners al BTC uit hun wallets naar exchanges aan het sturen zijn.

Advertentie

Ethereum en de top 10 crypto

Ethereum (ETH) kon de afgelopen dagen iets sterker herstellen waardoor de koers momenteel op $1.308 uitkomt. Daarmee staat ETH deze week 2,6% in de plus. Toch zijn er enigszins zorgwekkende ontwikkelingen op Ethereum gaande in verband met censuur:

De sterkste crypto uit de top 10 (zonder stablecoins) was afgelopen week polygon (MATIC). De MATIC koers staat deze week 4,8% in de plus en komt op $0,83 uit. Daartegenover staan cardano (ADA), solana (SOL) en ripple (XRP) echter meer dan 4% in de min deze week.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Terra luna classic (LUNC) was een van de grootste verliezers afgelopen week en zakte met bijna 13%. Ethereum name service (ENS) zakt echter nog harder en verloor bijna 17% van zijn waarde. Axie infinity (AXS) was de grootste verliezer en daalde met 18,5%.

Daartegenover steeg aave (AAVE) met 15% afgelopen week, casper network (CSPR) met 17%, huobi (HT) met 22% en evmos (EVMOS) met maar liefst 28%.

In de afgelopen 24 uur steeg ethereumpow (ETHW) met 9,5% en klaytn (KLAY) zelfs met 10%, maar het is nieuwkomer aptos (APT) die de show momenteel steelt. Het Aptos netwerk lanceerde begin afgelopen week en APT maakte enkele dagen later zijn debuut op de beurzen. In eerste instantie maakte APT een duik van meer dan 50%, maar vandaag staat de koers maar liefst 30% in de plus en probeert momenteel $10 te veroveren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie