Ivo Melchers Ivo Melchers
03/07/2023 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2023 07:00

Bitcoin miners verbreden hun werkzaamheden: positief of niet?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Overwinning bitcoin miners: Hoge belasting van tafel

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

De inkomsten van bitcoin (BTC) miners bestaan uit de zogeheten block rewards én de bijbehorende transactiekosten die gebruikers van het Bitcoin netwerk betalen. Om uiteindelijk met de beloningen ervandoor te gaan, gaan ze de strijd met elkaar aan om een nieuw transactieblok aan de blockchain toe te voegen. Bitcoin miners zijn nu de mogelijkheden aan het verkennen buiten het Bitcoin ecosysteem om hun omzet te kunnen vergroten.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miners breiden werkzaamheden uit

Om de cash flow te verbeteren zouden bitcoin miners nu de wereld van zogenoemde high-performance computing (HPC) aan het verkennen zijn.

Tijdens een recente aflevering van de 1000X-podcast kwam de inkomstenuitbreiding van bitcoin miners uitgebreid aan bod. De 1000X-podcast is een crypto-gerelateerde podcast die wordt gehost door Avi Felman, head of digital asset trading bij GoldenTree en Jonah van Bourg, global head of trading bij Cumberland.

HPC, ook wel supercomputing genoemd, verwijst naar het samenvoegen van rekenkracht om enkele van ’s werelds grootste problemen op het gebied van de wetenschap, de techniek en het bedrijfsleven te onderzoeken en hier antwoorden op te geven.

Felman verduidelijkt dat de huidige Application-Specific Integrated Circuits (ASIC’s) – zeer gespecialiseerde computers die strikt zijn ontworpen voor crypto mining – niet kan worden gebruikt om HPC aan klanten te leveren. Miners hebben daarentegen wel de toegang tot de faciliteiten en tevens de mensen om uit te breiden tot HPC.

Het uiteindelijke product dat aan klanten wordt geleverd ‘’is radicaal anders en vereist een behoorlijke investering’’, aldus Felman. Maar hij voegt hier aan toe dat de algehele operaties erg op elkaar lijken.

Grootschalige mining-bedrijven kunnen faciliteiten hergebruiken om HPC te leveren, het bedrijf te diversifiëren en op die manier meer inkomsten te generen.

Hut 8 is een perfect voorbeeld van een BTC miner die dankzij zijn hoge computerinfrastructuur met hoge capaciteit nu een contract heeft getekend om HPC te leveren aan klanten in de Canadese gezondheidssector.

Gezondere BTC mining industrie

Felman benadrukte tevens dat de ontwikkeling zou leiden tot een gezondere mining-industrie. Ook legde hij uit dat het mogelijk een positief effect voor de bitcoin koers teweeg kan brengen.

Dit heeft te maken met het feit dat miners mogelijk minder onder druk worden gezet om hun holdings te verkopen wanneer externe factoren de operaties moeilijker maken. De financiële gezondheid van miners is namelijk sterk afhankelijk van veel verschillende factoren zoals de mining difficulty, energieprijzen en de BTC koers. Een extra inkomstenbron zou wat dat betreft zorgen voor een stukje zekerheid en als gevolg wellicht minder verkoopdruk vanuit deze enorme BTC bezitters.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement