Ivo Melchers Ivo Melchers
13/02/2023 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2023 16:01

Bitcoin miners verhogen BTC productie en hashrate in januari

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Los criptomineros aumentan la producción de BTC y el hashrate en enero

Foto: thomas eder/Shutterstock

Volgens een nieuwe analyse van de Hashrate Index hebben de beursgenoteerde bitcoin miners een verhoging van de bitcoin (BTC) productie en hashrate mogen zien in januari, vergeleken met een maand eerder.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC productie

Het merendeel van de beursgenoteerde bitcoin miners wist hun bitcoin productie te verhogen. Cleanspark stak er met kop en schouders bovenuit, met een totale stijging van 50% in het aantal geproduceerde bitcoin.

Core Scientific, de grootste publieke bitcoin miner ter wereld die op het moment verwikkeld zit in een chapter 11 faillissementsprocedure, wist 1.527 BTC te produceren in vergelijking tot 1.435 BTC in december. De nummer twee, Riot Blockchain, wist een totaal van 740 BTC te produceren terwijl het in december tot 659 BTC kwam.

Volgens Bitcoin mining-analist Jaran Mellerud speelden betere weersomstandigheden en stabiele elektriciteitsprijzen een grote rol in de verhoging van de productie. In december kon je namelijk in het Bitcoin nieuws lezen dat de hashrate met 40% was gekeldert door een extreme winterstorm in de Verenigde Staten.

Advertentie

Bitcoin hashrate

De hashrate, ofwel de totale rekenkracht van het Bitcoin netwerk, steeg voor de meeste publieke miners in januari, maar in een langzamer tempo dan verwacht. Een uitzondering is de in Texas gevestigde Cipher die zijn hashrate met meer dan 50% verhoogde tot 4,3 exahash per seconde (EH/s).

Core Scientific wist zijn hasrate te verhogen van 15,7 EH/s in december naar 17 EH/s in januari. De cijfers zijn echter beïnvloed door de faillissementsprocedure van het bedrijf. Onlangs kon je bijvoorbeeld lezen dat het een deal had gesloten met de New York Digital Investment Group (NYDIG) om een uitstaande schuld van $38,6 miljoen af te betalen door meer dan 27.000 mining machines te overhandigen die als onderpand werden gebruikt. Dit stond ook wel gelijk aan 18% van de Core Scientific-installaties.

Mellerud wees ook op het volgende:

”Deze bedrijven hebben, bij verschillende gelegenheden, de tijdlijn van hun hashrate-uitbreidingsdoelen verlengd. De meeste van hen hebben plannen om hun operationele hashrate tegen het einde van het tweede kwartaal van dit jaar drastisch te verhogen. In het huidige tempo zullen de meesten hun uitbreidingsplannen waarschijnlijk verder naar de toekomst moeten schuiven.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie