Kevin Schijven Kevin Schijven
20/12/2021 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2021 09:45

Bitcoin nog in neerwaartse trend, koers zoekt naar bodem

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin nog in neerwaartse trend, koers zoekt naar bodem

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een eindejaarsrally voor bitcoin (BTC), waar de markt al een tijdje op hoopt, zit er wellicht niet meer in. Dat komt wellicht mede doordat er momenteel zo veel angst hangt op de financiële markten vanwege de Omicron variant van het coronavirus. Ook de fear & greed index voor bitcoin toont weer een lichte toename en dat maakt investeerders enigszins terughoudend. De cryptocurrency markt kleurt weer rood vandaag waardoor de totale marktkapitalisatie naar $2,25 biljoen zakt.

Bullish voor Bitcoin: grote bank verwacht verdubbeling Amerikaanse schuld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers blijft in neerwaartse trend

De bitcoin koers leek gisterenochtend weer grip te krijgen vlak boven de $47.000, rond de 200-dagen moving average. In het begin van de middag maakte bitcoin zelfs nog even een poging om uit te breken en schoot kort boven $48.000 uit, maar de koers zakte vervolgens gelijk weer terug richting $47.000.

Aan het begin van gisterenavond kon bitcoin wederom niet aan die $47.000 vasthouden en daalde toen verder. Dat verliep met schommelende bewegingen waar de peieken en dalen weer steeds iets lager uitkwamen. Vanochtend zakte bitcoin al naar $46.250, herstelde even naar $46.500, maar zakt op het moment van schrijven alweer richting $46.000.

Desondanks is dat nog niet zo laag als bitcoin afgelopen vrijdag daalde, toen bitcoin onder $46.000 dipte, maar de koers komt al akelig in de buurt. De markt hoopte dat dit de bodem zou zijn, maar langzamerhand begint het er naar uit te zien dat deze neerwaartse trend wellicht nog langer aanhoudt.

We zien daarnaast de volatiliteit weer afnemen en dat kan betekenen dat de koers weer, net als voorheen, op het punt staat op uit te breken. Het is echter zeer onzeker welke richting dat op zal zijn en de kans lijkt momenteel groter dat we eerder richting $40.000 gaan dan $50.000.

Advertentie

Bearish of bullish?

Analisten lijken weer wat verdeelder te worden. Zo meldt de analist IT Tech dat de estimated leverage ratio, of geschatte hefboomratio, momenteel weer erg snel toeneemt. Een oververhitte derivatenmarkt zorgde de vorige keer ook al voor een zogenaamde pullback. Dat gaat blijkbaar gepaard met een toename aan BTC instroom naar cryptocurrency-exchanges als Binance en Bitvavo. De analist is daarom bearish op de korte termijn.

Daartegenover meldt analysebedrijf Glassnode dat bitcoin-miners nog altijd hun BTC vasthouden, een bullish teken:

Analist Jesse Olson meldt daarnaast dat de moving average convergence divergence (MACD) ook een bullish indicatie geeft:

Analist Peter Brandt waarschuwt echter voor koersgrafieken tijdens de vakantieperiode in december. Valse uitbraakpatronen komen vaker voor in periodes met minder handelsvolume.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie