Ivo Melchers Ivo Melchers
31/10/2023 18:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 13:02

Bitcoin ontvangt veel lof van wereldberoemde miljardair

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ontvangt veel lof van wereldberoemde miljardair

Foto: T.Dallas/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft een hoop positieve woorden mogen ontvangen van een van ’s werelds meest succesvolle hedgefondsmanagers Stanley Druckenmiller. De 70-jarige multimiljardair vergelijkt bitcoin met goud, maar dan beter.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Druckenmiller: ‘’ik zou BTC moeten bezitten’’

Druckenmiller is vooral bekend vanwege zijn tijd bij Dusquene Capital Management, een succesvolle hedgefonds dat hij in 1981 oprichtte. In 2010 werd het fonds gesloten en in al die jaren behaalde hij een gemiddeld rendement van 30 procent met geen enkel negatief jaar. Het totale vermogen van Drucken wordt geschat op een fortuin van maar liefst 6,2 miljard dollar.

De Amerikaanse investeerder deelde zijn mening over Bitcoin in een interview van 30 oktober met hedgefondsmanager Paul Todor Jones. Hij trekt de vergelijking met het fysieke goud en geeft aan dat bitcoin, ook vaak het ‘digitale goud’ genoemd, de voorkeur krijgt onder jongere generaties als store-of-value.

Naar eigen zeggen is het bij bitcoin simpelweg makkelijker ‘’om er dingen mee te doen’’. Zijn liefde voor goud ligt hem vooral in het feit dat het een ‘’5.000 jaar oud merk is’’. Ze hebben naar zijn mening dus beiden zijn eigen sterke kanten en hij beschouwt zowel goud als bitcoin dan ook als goede activa.

Druckenmiller vertelt tevens dat hij op het moment geen bitcoin bezit, maar ‘’dat wel zou moeten doen’’. Hij heeft in het verleden echter wel bitcoin in handen gehad. In 2020 liet hij namelijk weten zelf bitcoin te hebben gekocht, al was het slechts een portie van zijn totale goud-vermogen. In september 2022 gaf hij tijdens een interview echter aan zijn bitcoin-bezit te hebben verkocht vanwege verkrappende maatregelen van centrale banken.

Advertentie

Positief over crypto en blockchain

De veteraaninvesteerder heeft zich vorig jaar ook al positief uitgelaten over de onderliggende blockchain technologie. Hij deelde destijds zijn verwachting dat blockchain binnen 5 tot 10 jaar een belangrijk onderdeel van de economie zal zijn.

Bovendien gaf hij aan dat hij de crypto-industrie boeiend vindt en dat hij, als er zich een ”inflatoire bullmarkt” voordoet, liever meer bitcoin zou willen bezitten dan goud. In een bearmarkt daarentegen krijgt goud echter nog wel de voorkeur, vandaar de beslissing om bitcoin te dumpen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie