Ivo Melchers Ivo Melchers
06/04/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2023 12:00

Bitcoin peer-to-peer exchange Paxful legt operaties stil

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
¿Retiradas de $1.6M en USDC hicieron subir a Bitcoin?

Foto: AI5/Shutterstock

Paxful, een zogeheten peer-to-peer marktplaats om bitcoin (BTC te verhandelen, sluit haar marktplaats en weet niet zeker of de activiteiten in de toekomst zullen worden hervat. Dit liet de CEO en tevens mede-oprichter van het platform, Ray Youssef, in een bericht op de website weten.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Dit is waarom de bitcoin exchange sluit

In het bericht gaf Youssef onder andere aan dat het nieuws waarschijnlijk als een schok aan zal komen bij velen. Hij zei dat hij momenteel niet het hele verhaal bloot kan leggen, maar hij citeerde wel ‘’het vertrek van belangrijk personeel’’ en ‘’uitdagingen op het gebied van regelgeving voor de sector’’ als redenen voor de sluiting. Tijdens een Twitter Space-evenement beweerde Youssef tevens dat een rechtszaak, die was aangespannen door een mede-oprichter van Paxful, ‘’het hele senior-level team wegjoeg’’.

Hij zei het volgende over deze aangespannen rechtszaak:

‘’Mijn mede-oprichter heeft het bedrijf aangeklaagd en mij aangeklaagd. Ik heb nu een rechtszaak boven mijn hoofd.’’

Hoewel hij de aanklager niet expliciet noemde, verwijst Youssef hoogstwaarschijnlijk naar mede-oprichter Artur Schaback, die in januari een rechtszaak tegen Youssef aanspande bij de Delaware Chancery Court, volgens CourtConnect.

Met een peer-to-peer marktplaats kun je direct bitcoin kopen van een ander persoon, of direct verkopen aan een ander persoon. Dit in tegenstelling tot traditionele crypto exchanges, die de handel tussen kopers en verkopers faciliteren.

De aankondiging komt slechts enkele dagen nadat Youssef had beloofd om Paxful-Earn klanten tegemoet te komen. Gebruikers van Paxful Earn konden namelijk een rendement verdienen met hun BTC door een samenwerking met het inmiddels failliete crypto-leenplatform Celsius. Paxful zal deze week uit eigen zak 9 BTC teruggeven aan alle Earn-gebruikers. Tegen de huidige BTC koers heeft dat een waarde van grofweg 255 duizend dollar.

Advertentie

BTC self-custody wordt aangeraden

Gebruikers van Paxful zullen echter nog wel gebruik kunnen maken van de Paxful wallet. Klanten worden echter aangemoedigd om over te stappen naar self-custody. Paxful biedt daarnaast ‘’gemakkelijke migratie’’ naar andere opties voor niet-Amerikaanse gebruikers, zoals Noones, een nieuwe peer-to-peer marktplaats.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie