Rico Engelbarts
22/08/2018 15:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:28

Bitcoin piekt dichtbij $6.900 terwijl BitMEX exchange offline gaat

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_piekt_dichtbij_6900_dollar_terwijl_bitmex_exchange_offline_gaat

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van Bitcoin steeg met bijna $300 in minder dan een minuut op 22 augustus. De Bitcoin-koers sprong om 02:00 uur (CET) van $6.466 naar $6.745 en bleef maar stijgen naar de $6.899 waar het piekte. Uiteindelijk vestigde de koers zich op $6.840 rond 02:30 uur.
Deze stijging valt precies samen een gepland onderhoud van BitMEX op exact dezelfde tijd. Om 02:00 uur CET ging BitMEX offline. BitMEX is een grote cryptocurrency-exchange waar miljarden aan dollars per dag op worden verhandeld.


BitMEX kwam na een paar uur weer terug online, hoewel niet helemaal zonder problemen. BitMEX moest de hervatting uitstellen nadat gebruikers hadden aangegeven niet te kunnen inloggen:

Sommige gebruikers melden dat zij problemen hebben met inloggen. We zijn het euvel aan het onderzoeken. Wij hebben hervatting van de handel vijf minuten uitgesteld naar 02:35 uur (CET)…

…Het voortzetten van de handelsactiviteit is verder uitgesteld tot de login stabiel is. Wij zijn een grote DDoS aanval tegengekomen toen wij de web-services weer opstartten. Wij zullen activiteiten hervatten om 03:00 uur CET.

Analisten zeggen dat de sterke stijging van de koers van Bitcoin komt door manipulatie van de markt door grote detailhandelaren die gebruik maakten van het moment waarin BitMEX eruit lag.
Alex Kruger, cryptocurrency-analist bij FX, zegt dat deze stijging op 22 augustus precies is waar de SEC (Securities and Exchange Commission) zich zorgen om maakt:

De BTC-stijging van 7% tijdens de periode dat BitMEX offline was laat zien waarom de kans dat goedkeuring door de SEC van het Bitcoin-ETF voorstel van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) bijna nul is. Zelfs als er geen manipulatie zou plaatsvinden (discutabel) benadrukt dit het belang van BitMEX, een geheel ongereguleerde markt met een marktaandeel van 40%.

Vorige maand werd het ETF-voorstel van de Winklevoss-tweeling afgekeurd. De markt wacht met spanning af of de SEC het voorstel van CBOE en VanEck & SolidX zal goedkeuren.
Intussen is de koers van Bitcoin gedaald naar $6.700, wat alsnog een stijging is van 4% ten opzichte van 21 augustus.
Bitcoin_piekt_dichtbij_6900_dollar_terwijl_bitmex_exchange_offline_gaat_grafiek

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie