Roy van Krieken Roy van Krieken
01/04/2024 07:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2024 18:45

Bitcoin pinautomaten zullen verdubbelen na halving

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Fuerte descenso en el número de cajeros de Bitcoin con el Año Nuevo

Foto: MVelishchuk/Shutterstock

Brandon Mintz, CEO van Bitcoin (BTC) pinautomaat-operator Bitcoin Depot, voorspelt een wereldwijde stijging van het aantal installaties van bitcoin-automaten. Dit zal volgens hem na de bitcoin halving gebeuren, die verwacht wordt op 22 april plaats te vinden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto automaten in de lift door FOMO

Mintz anticipeert op een stijgende vraag naar Bitcoin-geldautomaten (ATM’s) in de periode na de bitcoin halving. Dit is een gebeurtenis waarbij de hoeveelheid bitcoins die op een dag worden geproduceerd, wordt gehalveerd. Dit kan de vraag potentieel hard doen toenemen.

Uit het verleden blijkt dat de crypto-FOMO (Fear Of Missing Out) doorgaans toeneemt in deze periode. FOMO is de angst om ‘de boot te missen’ wat betreft crypto koersstijgingen. Hierdoor gaat men vaak enigszins roekeloos investeren.

Crypto-ATM’s zagen in 2023 voor het eerst in tien jaar een jaarlijkse daling. Hoogstwaarschijnlijk was dit het gevolg van de bearmarkt (slechte koersprestaties) die versterkt werd door het faillissement van verschillende crypto-bedrijven. De komende periode en de uitspraak van Mintz vormt daarentegen een positief signaal voor het aantal crypto automaten.

Keerpunt in aantal bitcoin- en andere cryptoautomaten

Na de eerste jaarlijkse daling lijkt er een keerpunt te zijn opgetreden. Tot dusver ziet 2024 er positief uit, met meer dan 2000 geïnstalleerde crypto ATM’s volgens gegevens van CoinATMRadar.

 

Deze groei zal naar verwachting verder toenemen, aldus Mintz. In eerdere bull markten merkte Mintz op dat “later in de cyclus, vooral die periode van FOMO die begint plaats te vinden”, hij vervolgt “het adoptie percentage is erg nuttig, want als meer mensen Bitcoin kopen, gaat een deel daarvan waarschijnlijk naar Bitcoin-geldautomaten”. Bovendien is er historisch gezien een toename van Bitcoin ATM’s rond de halving geweest, hoewel dit geen garantie biedt voor de toekomst.

De eerdere dalingen van de afgelopen 18 maanden kunnen verschillende redenen hebben gehad. Volgens Mintz kan de daling worden toegeschreven aan de ineenstorting van de cryptobeurs FTX in november 2022. Het faillissement van Coin Cloud, een grote exploitant met 5.000 geldautomaten, heeft ook bijgedragen aan het verlies.

Advertentie

FOMO bij ATM hackers

Niet alleen het aantal ATMs lijkt toe te nemen, maar ook het aantal gehackte ATM’s groeit, waardoor nietsvermoedende gebruikers aanzienlijke sommen geld verliezen.Vorig jaar werd General Bytes, een fabrikant van Bitcoin ATM’s, getroffen door een grote inbreuk waarbij 1,5 miljoen dollar aan BTC werd gestolen van enkele van zijn ATM-exploitanten.

In augustus 2022 meldde General Bytes ook een hack waarbij Bitcoins die bij ATM’s waren gestort werden gestolen, resulterend in een verlies van ongeveer $16.000.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie