Timo Bult Timo Bult
31/10/2022 20:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2022 20:12

Bitcoin prijs kan volgens deze indicatoren hard gaan stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs kan volgens deze indicatoren hard gaan stijgen

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Wie op dit moment naar de bitcoin (BTC) grafiek kijkt zal misschien niets anders kunnen doen dan gapen. Op wat kleine prijsschommelingen na is de BTC prijs relatief rustig. Toch verwachten hier en daar wat analisten dat er misschien toch weer wat actie in kan zitten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ‘NVT-Signal’ toont mogelijk bullish signaal

Een van die analisten is Moustache. Hij deelde op Twitter een grafiek met daarop de NVT-Signal indicator. Deze indicator is een variatie op de bekende NVT Ratio, of Network Value to Transactions. Hierin wordt gekeken naar de relatie tussen de marktkapitalisatie van bitcoin en het volume op het netwerk.

De bekende analist en tevens bedenker van de NVT Ratio, Willy Woo, stelt dat zijn indicator kan worden vergeleken met de price to earnings (PE) indicator die veel investeerders in aandelen gebruiken.

De analist Moustache stelt op basis van beide indicatoren dat BTC mogelijk kan stijgen. De NVT-Signal is namelijk vanaf onder door de NVT Ratio gebroken. In het verleden leidde dit vaker tot stijgingen, zoals te zien in de tweet:

“NVT-Signal voorspelt dat er een grote beweging voor BTC aankomt.

Wanneer NVT-signaal door de NVT Ratio ⚫️ kruist en het NVT-Signal was daarvoor , is de prijs van BTC gemiddeld ~450% gestegen in de afgelopen 3 jaar.”

Advertentie

Belangrijke kanttekening bitcoin verwachting

Ook de Nederlandse analist PlanB is positief gestemd. Hij deelde op Twitter een grafiek gebaseerd op het percentage van alle BTC in omloop dat in het groen staat. Hij schreef op Twitter: “Zijn jullie klaar voor moonvember?”

https://twitter.com/100trillionUSD/status/1586785523871498241

Alhoewel dit er natuurlijk hoopgevend uitziet geldt altijd dat in het verleden behaalde resultaten absoluut geen garantie bieden voor de toekomst. In de huidige macro-economische situatie zou een enorme stijging van bitcoin enigszins onlogisch zijn.

Zeker op de korte termijn kan de koers nog flink volatiel worden. Zo viel in het bitcoin nieuws te lezen dat er deze week weer een belangrijk evenement op de planning staat die grote invloed kan uitoefenen op zowel de richting als volatiliteit van BTC.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie