Roy van Krieken Roy van Krieken
05/06/2022 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2022 16:45

‘Bitcoin prijsvolatiliteit is niet relevant’ zegt MicroStrategy CEO

Nieuws
'Bitcoin prijsvolatiliteit is niet relevant’ zegt MicroStrategy CEO

Foto: Thitisan/Shutterstock

Michael Saylor is de CEO van MicroStrategy. Het bedrijf van Saylor is een van de grootste bezitters van bitcoins (BTC) ter wereld. In totaal heeft MicroStrategy iets meer dan 129.000 BTC op de balans staan met een marktwaarde van bijna $4 miljard. Hoewel de bitcoin koers op dit moment diep onder water staat maakt Michael Saylor zich geen zorgen. Volgens hem is grote volatiliteit van de koers op de lange termijn totaal niet relevant.

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s herstellen, de BTC halving & meer

Michael Saylor over bitcoin

Saylor stelde dit in een interview met The Block. Volgens hem zou het niet uit moeten maken wat de bitcoin koers doet, zodra je de fundamentals van het Bitcoin netwerk snapt. Het is volgens Saylor niet mogelijk om iets te bouwen wat superieur is aan bitcoin op dit moment en om die reden maakt het voor hem totaal niet uit dat de koers zo nu en dan diep wegzakt.

“Bitcoin is het meest zekere in een zeer onzekere wereld, het is zekerder dan de andere 19.000 cryptocurrencies, het is zekerder dan welke aandelen dan ook, het is zekerder dan het bezitten van onroerend goed waar dan ook ter wereld,”

De gemiddelde prijs waarvoor MicroStrategy hun bitcoins heeft aangeschaft bedraagt $30.700. Dat betekent dat het bedrijf vandaag de dag iets in het rood staat op hun initiële investering. Desalniettemin heeft MicroStrategy absoluut niet het plan om te verkopen. Volgens Saylor zou de prijs van bitcoin met meer dan 95% moeten dalen voordat MicroStrategy mogelijk gedwongen wordt om afstand te doen van hun bitcoins.

“Ik weet niet of het een bearmarkt is of niet, maar als het een bearmarkt is, dan hebben we er drie gehad in de afgelopen 24 maanden,”

Lange termijn bitcoin investeren

Volgens Saylor is het cruciaal om niet teveel naar de huidige koers te kijken. Een bitcoin investeerder zou in termen van jaren, niet in dagen moet kijken volgens de MicroStrategy CEO. Als op deze manier de koers van bitcoin ook wordt benaderd, dan worden koersschommelingen en zelfs diepe crashes steeds minder relevant.

“Als je niet van plan bent om het vier jaar vast te houden, ben je eigenlijk helemaal geen belegger, maar een handelaar, en mijn advies voor handelaren is: handel er niet in, beleg er in.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie