Roy van Krieken Roy van Krieken
09/03/2023 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2023 17:33

Bitcoin-scepticus komt per ongeluk achter de echte waarde van BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Un escéptico del bitcoin descubre por accidente el valor real del BTC

Foto: TANYA LARA / Shutterstock.com

Paul Krugman, een grote naam binnen de economie en zelfs winnaar van de nobelprijs voor economie, staat al jaren bekend als een groot bitcoin (BTC) scepticus. Volgens hem heeft bitcoin eigenlijk helemaal geen waarde voor de normale mens, en is het alleen handig voor criminelen. Toch werd hij persoonlijk onlangs geconfronteerd met een groot probleem binnen het traditionele financiële systeem. Een probleem waar bitcoin nou net de oplossing voor lijkt te hebben.

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Paul Krugman op de zwarte lijst

Krugman maakte op Twitter namelijk bekend dat hij niet langer in staat was om betalingen te doen via het in de Verenigde Staten razend populaire Venmo. Miljoenen Amerikanen gebruiken Venmo om betalingen te doen, en Krugman werd plotseling en zonder uitleg van dit platform geweerd.

Dit was voor hem niets minder dan schokkend. Het platform is volgens Krugman niet eens bereid om uit te leggen waarom hij niet langer in staat is om betalingen te doen. Volgens Krugman “heeft de software de controle overgenomen.” In het verleden stelde Krugman dat alleen mensen die criminele transacties doen het risico lopen om hun Venmo account kwijt te raken. Om deze uitspraak werd Krugman nu natuurlijk in de maling genomen.

Bitcoin to the rescue

Iemand die zonder pardon, en schijnbaar zonder goede reden, buitengesloten kan worden van het traditionele financiële systeem? Laat dat nou net een van de redenen zijn waarom jaren geleden het Bitcoin netwerk werd gelanceerd door ene Satoshi Nakamoto. 

Het is een heerlijk moment voor voorstanders van cryptocurrency, en dat laten zij op Twitter ook merken. Een van hun meest prominente tegenstanders stoot zijn hoofd tegen precies het probleem waar ze voortdurend voor blijven waarschuwen: de dreiging van schijnbaar willekeurige financiële censuur.

Ook Michael Saylor, voormalig CEO van MicroStrategy en een van de bekendste bitcoin bulls ter wereld, reageerde op het bericht van Krugman. Zijn bericht was simpel: “Bitcoin lost dit probleem op.”

Niet veel later tweette Krugman dat zijn Venmo account weer was hersteld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie