Roy van Krieken Roy van Krieken
30/06/2022 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2022 14:11

Bitcoin spot ETF goedgekeurd voor Amsterdamse beurs

Nieuws
Bitcoin spot ETF goedgekeurd voor Amsterdamse beurs

Foto: HJBC / Shutterstock.com

Vermogensbeheerder Jacobi Asset Management heeft vandaag bekend gemaakt dat zij in juli van dit jaar een bitcoin (BTC) spot ETF, of beursfonds, gaan lanceren op de Euronext Amsterdam beurs. Dit zal het eerst bitcoin spot ETF in Europa zijn waarmee investeerders op een gemakkelijke manier blootstelling aan de koning der cryptocurrencies kunnen krijgen, dat meldt Reuters.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin spot ETF

Jacobi Asset Management is een vrij nieuw bedrijf. Het werd in 2021 opgericht door Jamie Kurshid. Hij werkte voorheen bij de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs. Jacobi Asset Management heeft naar eigen zeggen sterk de focus liggen op digitale activa, waaronder uiteraard cryptocurrencies.

Volgens Kurshid zal het nieuwe ETF op de Euronext Amsterdam ervoor zorgen dat Europese investeerders eindelijk op een vertrouwde manier blootstelling kunnen krijgen aan bitcoin. In het geval van een spot ETF is dat ook directe blootstelling, omdat de waarde van het ETF direct gekoppeld is aan de waarde van bitcoin. Dit is bijvoorbeeld bij een futures ETF niet het geval.

“De Jacobi Bitcoin ETF zal beleggers toegang geven tot de onderliggende prestaties van deze opwindende activaklasse via een gevestigde en vertrouwde beleggingsstructuur,”

Jacobi Asset Management krijgt bij het beheren en lanceren van het beursfonds ook hulp van een aantal grote namen. Onder meer Fidelity, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, en het Nederlandse Flow Traders zullen Jacobi Asset Management bijstaan. Volgens Kurshid zullen zij zelfs een ‘integrale rol’ spelen binnen het nieuwe bitcoin spot ETF.

Institutionele adoptie van bitcoin

Volgens Edd Carlton, een analist bij Flow Traders, is het logisch dat er nu de stap gezet wordt door onder meer Jacobi Asset Management om een bitcoin spot ETF op de beurs te brengen. Er is namelijk sprake van een alsmaar groeiende interesse in bitcoin door institutionele investeerders.

Bitcoin spot ETF’s zijn echter nog schaars op de beurzen wereldwijd. Dit zal het eerste echte bitcoin spot ETF in Europa worden en in de Verenigde Staten bestaan er, ondanks een grote vraag, nog altijd geen bitcoin spot ETF’s. Alleen in Canada, Brazilië en Australië zijn bitcoin spot ETF’s al verhandelbaar op de beurs.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie