Timo Bult Timo Bult
15/08/2023 05:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2023 14:42

Bitcoin Start: Koers probeert uit te breken, dit is vandaag belangrijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Een nieuwe dag staat weer voor de deur. De vroege vogels onder ons vinden hier een kort overzicht van de bitcoin koers, het crypto nieuws van afgelopen nacht en de laatste stand van zaken. Gisteravond deed de BTC prijs een nieuwe poging om naar boven uit te breken. Was er deze keer wel genoeg kracht?

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers probeert uit te breken

Om die vraag maar meteen te beantwoorden; nee, er was vooralsnog niet genoeg kracht voor een uitbraak naar boven. De weerstandszone bij 29.600 dollar bleek te sterk. Bitcoin testte dit niveau eenmaal en werd vrijwel direct afgewezen.

Bitcoin prijsgrafiek afgelopen 24 uur.
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur met de poging om naar boven uit te breken. – Bron: CoinMarketCap.

De situatie blijft daarmee onveranderd met de BTC prijs nog altijd vast in een strak bereik. De rustige bitcoin koers is saai, maar dat is vaker wel dan niet een voorteken geweest voor grotere bewegingen. Dat laat on-chain analist Will Clemente zien in een recente tweet.

“Bitcoin’s 1-maandelijkse volatiliteit ligt op een niveau dat eerder aan grote prijsimpulsen voorafging.”

Uiteraard biedt het verleden geen garantie voor de toekomst. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat bijvoorbeeld in 2018 deze lage volatiliteit juist voorafging aan een flinke daling. Alle overige keren was het wel een vroeg teken van een grote prijsimpuls omhoog. Desalniettemin blijft dit een enkel datapunt en dus is voorzichtigheid geboden.

De huidige BTC prijs op crypto exchange Bybit bedraagt 29.350 dollar, wat vrijwel hetzelfde prijsniveau is al 24 uur geleden. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de bitcoin prijs in euro daarmee uit op 26.886.

Nog geen account bij Bitvavo? Pak hier 10 euro gratis en handel de eerste 10.000 euro helemaal voor niets.

Advertentie

Bitcoin vandaag: Amerikaanse data weer belangrijk

Op de economische kalender is vandaag vooral de publicatie van de Amerikaanse detailhandelsverkopen belangrijk. Deze indicator geeft een beeld van de consumentenuitgaven, en daarmee het consumentenvertrouwen ten opzichte van de vorige maand.

Mochten deze cijfers lager uitvallen dan verwacht dan kan dit een teken zijn dat de Amerikaanse economie aan het vertragen is. De verwachting is echter dat de detailhandelsverkopen zijn toegenomen met 0,4%, wat een versnelling zou betekenen ten opzichte van de voorgaande publicatie (+0,2%).

Kan de Amerikaanse economie de versnelling doorzetten? We zullen het om 14:30 Nederlandse tijd weten.

Bitcoin stijging zorgt voor miljoenenschade bij crypto shorters
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Belangrijkste crypto nieuws van gisteren

Mocht je het crypto nieuws gisteren niet goed hebben kunnen volgen, bij deze een kort overzicht van nieuws dat je niet mag missen.

Zoals eerder benoemd is de bitcoin koers extreem rustig. Deze involatiliteit is historisch gezien zeldzaam. Maar wat zijn de cruciale bitcoin prijsniveaus? In dit artikel lees je daar meer over.

Een voormalig voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), deed onlangs uitspraken over de mogelijke goedkeuring van een bitcoin beursfonds in de Verenigde Staten. Zo’n fonds zou enorm goed nieuws betekenen voor de crypto. De uitspraken van de voormalig voorzitter waren echter minder positief.

Tot slot zagen we aan de andere kant van de wereld een positieve verrassing voor Bitcoin. Een Bitcoin-voorstander heeft namelijk de voorverkiezingen voor het presidentschap in Argentinië gewonnen. Javier Milei heeft zich vaker positief uitgelaten over Bitcoin, maar zelf is hij een zeer controversieel figuur.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie