Kevin Schijven Kevin Schijven
20/05/2022 08:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2022 08:56

Bitcoin stijgt door $30.000, doorkruist MACD en gaat accumulatiefase in

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin maakt golden cross, maar boven $23.000 ligt enorme supply wall

Foto: radhikarana/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon gisteren herstellen van de dip van woensdag en maakte een stuiter waarmee de prijs weer boven $30.000 uitkomt. Dat zorgt ervoor dat de angst op de markt ietsjes afneemt al blijft deze zeer hoog. Er is echter nog altijd een flink gebrek aan volume om de prijs verder op te drijven en we moeten daarom weer rekening houden met mogelijke fakeouts in het weekend.

Niemand wil zijn bitcoin verkopen volgens nieuwe data
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt met 4%

De bitcoin koers verloor dinsdagnacht grip op de $30.000 en zakte toen helemaal naar $29.000 tegen woensdagavond en dipte vervolgens zelfs een paar keer naar $28.700. Gisterenmiddag begon bitcoin weer te herstellen vanaf de $29.000 en kwam tegen eind gisterenmiddag terug boven $30.000 uit.

Bitcoin schoot vervolgens direct naar een piek van $30.500, maar kon hier nog niet doorheen breken en zakte terug naar $30.000, waar de koers support vond. Afgelopen nacht maakte bitcoin nog een poging om door $30.500 te breken en tikte even een piek aan van $30.650, maar daalde vervolgens wederom terug richting $30.000.

Toch lijkt bitcoin vooralsnog stand te houden en komt op een prijs van $30.300 uit op KuCoin en €28.660 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 4% in de plus.

Advertentie

BTC correlatie met SPX & DXY

Bitcoin kon gisteren sterker herstellen dan aandelenmarkten als de S&P 500 waarmee BTC nog altijd een zeer hoge correlatie heeft. Dat zorgt ervoor dat mensen alweer snel over een mogelijke ontkoppeling gaan praten. Dat is echter wellicht nog iets te vroeg. Desondanks vond bitcoin in 2018 en 2020 (na de coronacrash) sneller een bodem dan de SPX koers.

Daarnaast daalde de Amerikaanse dollar index (DXY) koers, waarmee BTC een negatieve correlatie heeft, gisteren toch dieper waardoor ook assets als goud konden stijgen. De afgelopen paar uur draait dit echter weer om, maar dat betekent niet gelijk een trendbreuk.

MicroStrategy bedacht creatieve manier om meer bitcoin te kopen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Gaat bitcoin opnieuw een accumulatiefase in?

Volgens Zhu Su, medeoprichter van Three Arrows Capital, is bitcoin weer aan een nieuwe accumulatiefase begonnen. Dat komt onder andere door deze recente marktontwikkelingen: Ten eerste staat de BTC koers al zeven weken achter elkaar in het rood. Vorige week zag de markt het grootste volume in een jaar door de liquidatie van de 80.000 BTC van de Luna Foundation Guard. BTC toont kracht ten opzichte van aandelen gedurende nacht. De Mayer multiple indicator staat op een dieptepunt. BTC blijft instromen naar de Canadese bitcoin exchange-traded fund (ETF) van Purpose en long posities op Bitfinex staan op een all-time high.

Crypto belasting: wat zijn de Europese belastingparadijzen in 2024?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Mogelijke verkoopdruk door BTC instroom

Echter meldt analist IT Tech dat er toch een instroom van BTC naar exchanges te zien is in de afgelopen dagen. Dat toont toch een onzekerheid onder investeerders aan, die mogelijk nog willen verkopen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

“Do or die” BTC supportlevels

Volgens analysebedrijf Whale Map zijn de onderstaande prijzen de “do or die” supportniveaus waar BTC moet standhouden. Als bitcoin onder deze prijzen zou zakken, zou de koers volgens Whale Map nog veel dieper kunnen dalen.

Bitcoin voorraad El Salvador is hoger dan verwacht, onthult president
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC doorkruist daily MACD

Ondertussen doorkruist de BTC koers op de dagelijkse grafiek momenteel de zogenaamde moving average convergence divergence (MACD), een momentum indicator en meestal een bullish signaal:

Crypto ontbijt: BlackRock fonds is beste ETF ooit, AI nieuws & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie