Roy van Krieken Roy van Krieken
12/11/2023 17:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2023 16:05

Bitcoin strategie claimt de markt met 300% te verslaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin schiet naar $44.000 terwijl deze crypto 50% stijgt

Foto: Champ008/Shutterstock

In de wereld van cryptocurrencies zijn investeringsstrategieën net zo divers als de munten zelf. Recent heeft een groep academische onderzoekers aan een universiteit in Griekenland een baanbrekend onderzoek gepubliceerd dat de zogeheten efficiënte markt hypothese (EMH) op de proef stelt met bitcoin (BTC)​​. Dit onderzoek zou de manier waarop we naar crypto-investeringen kijken, wel eens flink kunnen veranderen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Een nieuw tijdperk in Bitcoin investeringen?

Het onderzoeksteam beweert dat de efficiënte markt hypothese kan bijdragen aan het ontwikkelen van modellen die bijna 300% hogere rendementen genereren dan de bekende ‘hodl’-strategie. ‘Hodling’, het vasthouden van bitcoin voor de lange termijn, wordt vaak gezien als een veilige investeringsbenadering in de volatiele cryptomarkt.

EMH daarentegen gaat ervan uit dat de aandelenkoers van een crypto zijn eerlijke marktwaarde en alle relevante marktinformatie weerspiegelt. Als deze hypothese klopt, zou het onmogelijk zijn de markt te overtreffen door te proberen deze te timen of door intuïtief winnende aandelen te voorspellen​​.

Het team ontwikkelde vier verschillende AI-modellen die met meerdere datasets werden getraind. Na training en testen selecteerden ze modellen die geoptimaliseerd waren tegen zowel de ‘beat the market’- als de ‘hodling’-strategieën. Volgens het onderzoeksteam versloeg het model de standaard rendementen met een astronomische 297%.

“We slagen erin om modellen te genereren waarvan de voorspellingen beleggers de mogelijkheid geven om hogere winsten te boeken dan wanneer ze de bekende buy-and-hold strategie zouden volgen.”

Advertisement

AI-modellen en Bitcoin

Terwijl veel beleggers zich vastklampen aan de ‘hodl’-strategie, biedt dit onderzoek een nieuwe kijk op hoe actieve handelsstrategieën, ondersteund door geavanceerde modellen en AI, kunnen leiden tot aanzienlijk hogere rendementen. Het is echter belangrijk op te merken dat de resultaten van dit onderzoek gebaseerd zijn op historische gegevens en gesimuleerd zijn, wat betekent dat de praktische toepassing ervan in de echte markt nog moet worden bewezen.

Toch opent dit onderzoek nieuwe perspectieven en mogelijkheden voor zowel ervaren handelaars als nieuwkomers in de wereld van cryptocurrencies. Het daagt de conventionele wijsheid uit en suggereert dat er meer manieren zijn om de crypto markt te benaderen dan velen tot nu toe hebben overwogen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement