Timo Bult Timo Bult
21/03/2022 16:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2022 16:57

Bitcoin vormt mogelijk bullish patroon op lage tijdframe, aldus analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers vormt mogelijk bullish patroon op lage tijdframe, aldus analist

Foto: kitti Suwanekkasit/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers kon vandaag gedurende de middag nog niet echt herstellen nadat de koers op zondag werd afgewezen bij $42.400. Maar nu zien analisten op de lagere tijdsframes een mogelijk signaal dat er weer een kleine pump in kan zitten. Welk signaal dat is lees je in deze bitcoin marktupdate.

Crypto ontbijt: Dag van de Bitcoin halving met schommelende koersen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers toont mogelijk positief signaal

Beginnend met het koersverloop van bitcoin vandaag. Vanochtend was te lezen dat BTC een aardig herstel liet zien van bijna 2%. De koers kwam vandaag echter niet verder dan een piek van $41.580 waarna BTC weer licht begon te dalen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op de KuCoin exchange $41.362. Op de Nederlandse handelsbeurs Bitvavo wordt bitcoin voor een prijs van €37.067 verhandeld.

Op de uurlijkse grafiek is nu een mogelijke bullish formatie te vinden in de vorm van een inversed head and shoulder-patroon. Dit patroon is te herkennen aan een low gevolgd door een lagere low, die weer wordt gevolgd door een hogere low. Hierbij worden de swing highs op ongeveer gelijke hoogte gevormd. Hierdoor lijkt het alsof er twee schouders en een hoofd worden gevormd, maar dan andersom (inversed). Dit zou een mogelijk teken kunnen zijn dat er op de korte termijn een kleine stijging kan ontstaan.

Dergelijke patronen op lagere tijdframes zijn echter altijd onzeker gezien de hoge volatiliteit waardoor een dergelijke formatie vrij snel en makkelijk geïnvalideerd kan worden. Bitcoin analist Nebraskangooner laat echter weten dat, als het patroon zich uitspeelt, een target bij $41.900 komt te liggen.

De komende uren zal duidelijk worden of we inderdaad een positief vervolg krijgen. Mocht dit niet het geval zijn dan blijft bij $40.500 een belangrijke support liggen. Dit is de 50-dagen moving average (MA) waar bitcoin vanmiddag al eens steun vond.

Meer leren over bitcoin analyses?

Wil jij meer leren over technische analyses, kletsen met analisten en elke dag iets nieuws leren over crypto aan de hand van interessante fundamentele analyses? Word Insider en krijg toegang tot allerlei interessante content! De eerste 30 dagen zijn helemaal gratis via deze link.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie