Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2023 09:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2023 09:31

Bitcoin weer afgewezen op $25.000, maar deze signalen worden bullish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin weer afgewezen op $25.000, maar deze signalen worden bullish

Foto: Larina Marina/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is afgelopen week al een paar keer kort boven $25.000 uitgekomen maar werd telkens direct afgewezen. Dit scenario speelt momenteel wederom af. Bitcoin schoot vanochtend naar een piek van $25.200, werd direct afgewezen en keldert op het moment van schrijven naar $24.610 op Binance en €23.075 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,8% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 4%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $476 miljard en de dominantie op 42,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 60 (Greed).

Bitcoin onder vuur genomen door ECB, investeerders worden gewaarschuwd
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bullish signalen voor bitcoin

Dat het marktsentiment gestaag positiever wordt is in steeds meer indicatoren en signalen terug te zien. Zo meldt analysebedrijf Delphi Digital meldt dat de “Guppy” indicator voor het eerst in een jaar omgeslagen is. Deze indicator, die twee groepen moving averages met verschillende perioden combineert om marktgedrag te analyseren, heeft voor het eerst sinds een jaar een bullish kruising gemaakt.

Daarnaast meldt analist Ted dat het aantal call opties die worden gekocht momenteel het hoogst ligt in 3 maanden. Deze investeerders speculeren op een stijging en geeft dus het bullish sentiment onder hen aan.

Analist James V. Straten meldt dat de uitstroom van stablecoins naar bitcoin weer begonnen is. Het lijkt erop dat particuliere investeerders hun stablecoins weer inruilen voor bitcoin.

Advertentie

Bitcoin miners minder onder druk, maar blijft dit zo?

Daarnaast staan ook bitcoin miners onder steeds minder druk. Gisteren schreven we nog dat deze druk werd verlicht door de komst van non-fungible tokens (NFT) op Bitcoin met de lancering van Ordinals. Volgens analist Gaah komt inmiddels het zeven dagelijkse gemiddelde van de Puell Multiple indicator weer boven 1 uit. De inkomsten van miners is sinds het dieptepunt van vorig jaar bijna verdubbeld.

We moeten er echter rekening mee houden dat door de stijgende hash rate de verwachting is dat de bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, over 3 dagen met maar liefst 10% wordt verhoogd.

 

Tot slot meldt analist Game of Trades dat de zorgen over een economische recessie zijn gepiekt. We zullen zien of dit nog steeds zo is na de Federal Open Market Committee (FOMC) minutes. De notulen van de laatste FOMC meeting worden morgen gepubliceerd.

Banken smeken om soepelere crypto regels voor bitcoin ETF deelname
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie