Roy van Krieken Roy van Krieken
06/12/2021 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2021 19:06

Bitcoin whales verkopen massaal, nieuwe daling aanstaande?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whales verkopen massaal, nieuwe daling aanstaande?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De heftige bitcoin (BTC) crash van zaterdag zorgde ervoor dat veel crypto investeerders in paniek raakten. De koers maakte wel een mooie bounce en al snel hikte we tegen de $50.000 aan. Er zijn echter een aantal signalen op te merken die kunnen suggereren dat een verdere daling niet uitgesloten is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin whales

Volgens on-chain data van CryptoQuant zijn grote investeerders, ofwel whales, op het moment grootschalig hun bitcoin bezittingen aan het verkopen. Zij komen tot deze conclusie aan de hand van hun zogheten exchange whale ratio. Deze ratio meet de verhouding tussen de grootste in- en uitstroom naar exchanges en de totale in- en uitstroom naar whales.

Hieruit blijkt dat whales veelal BTC op exchanges storten. De exchange whale ratio bereikte op zaterdag een piek van 0,95 en vandaag stond de ratio opnieuw op 0,95. Het lijkt er sterk op dat grote investeerders op het moment geen risico willen nemen.

Nog een dip?

Iets vergelijkbaars was te zien vlak voor de heftige crash richting de $42.000 dit weekend. Ook toen was de instroom van bitcoins uit de wallets van whales richting crypto exchanges erg groot. Inmiddels weten we allemaal wat er vervolgens gebeurde.

Volgens crypto analist Willy Woo zijn het op dit moment vooral kleine investeerders, of retail, die hun bitcoin posities aan het vergroten zijn. Opmerkelijk, want in eerdere crashes dit jaar was het juist omgekeerd. Retail verkocht aan exchanges terwijl whales juist grootschalig insloegen.

Deze signalen zijn niet bepaald bullish voor de bitcoin koers. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een verdere daling onvermijdelijk is. Alles is mogelijk in de wereld van cryptocurrencies en alleen de tijd zal uitwijzen wat de nabije toekomst gaat brengen voor de bitcoin koers.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie