Kevin Schijven Kevin Schijven
27/04/2022 08:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2022 08:34

Bitcoin zakt nog dieper, maar koers heeft mogelijk bodem bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin maakt golden cross, maar boven $23.000 ligt enorme supply wall

Foto: radhikarana/Shutterstock

Bitcoin (BTC) daalde gisteren toch nog dieper nadat de koers op maandag even herstelde. Het zorgt er voor dat de angst weer toeneemt en het marktsentiment ondertussen erg bearish wordt. Toch zijn meerdere analisten van mening dat bitcoin mogelijk een bodem heeft bereikt en weer kan herstellen.

Crypto Ontbijt: iPhone-lek ontdekt, ‘cryptowallets niet veilig’ en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt met 4%

De bitcoin koers zakte maandagochtend naar $38.400, de laagste prijs in meer dan zes weken. Vervolgens maakte de koers een kleine rebound, maar verder dan $40.600 kwam bitcoin gisterenochtend niet.

Tegen gisterenmiddag verloor bitcoin grip op de $40.500 en zakte toen weer snel. Bitcoin daalde tegen gisterenavond zelfs naar $38.000, wederom een lower low deze maand, en dipte zelfs even naar $37.950 afgelopen nacht.

Vanochtend begint bitcoin toch te herstellen en op het moment van schrijven lijkt deze stijging mogelijk in een versnelling te komen. De BTC prijs komt momenteel op $39.000 op KuCoin en €36.700 op Bitvavo uit. Daarmee staat bitcoin vandaag 4% in de min.

Advertentie

Bitcoin zakt met aandelen mee, DXY blijft stijgen

De korte opleving op maandag had mogelijk te maken met hype omtrent de overname van Twitter door Elon Musk, de rijkste persoon op aarde. Dat bleek achteraf echter van korte duur te zijn en vervolgens zakte bitcoin weer mee met roodkleurende aandeelmarkten als de Nasdaq en S&P 500.

Die daling ging ook gepaard met een alsmaar stijgende Amerikaanse dollar index (DXY) koers waarmee de bitcoin en andere financiële markten momenteel een negatieve correlatie hebben. De verwachting was dat DXY mogelijk afgewezen werd door weerstand rond de oude top, maar de koers brak daar toch doorheen. Hoe ver kan DXY nog uitbreken?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Heeft bitcoin nu eindelijk een bodem bereikt?

Bitcoin viel gisteren dus wederom weer naar de onderkant van het huidige supportgebied, waar investeerders dit jaar veel BTC accumuleerden. Vooralsnog houdt de $38.000 stand, maar hoe vaker we deze grens testen, des te zwakker deze wordt. Alhoewel bitcoin een lower low deze maand vestigt, is het mogelijk alsnog een higher low ten opzichte van begin dit jaar:

Rond de $37.500 ligt mogelijk de echte onderkant van deze grens. Als bitcoin hierdoorheen zakt, dan keldert de koers mogelijk richting de dieptepunten van het afgelopen jaar. Bitcoin zakt dan mogelijk onder $35.000, $33.000 of zelfs onder de $30.000. Dat kan alsnog gebeuren. Desondanks neemt onder een aantal analisten de overtuiging toe dat bitcoin toch mogelijk een bodem heeft bereikt. Echter is het nog maar de vraag of bitcoin ditmaal een echte trendommekeer kan maken.

https://twitter.com/ByzGeneral/status/1519038237901209600

Waarom deze bitcoin cyclus mogelijk anders is dan alle eerdere
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

 Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie