Roy van Krieken Roy van Krieken
09/04/2024 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2024 18:56

Bitcoin gaat naar $20.000 volgens onderzoek van Deutsche Bank

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El mayor banco de Alemania almacenará criptomonedas para sus clientes

Foto: Nataly Reinch/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft sinds begin dit jaar een koersstijging laten zien van bijna 60%. Desalniettemin blijkt uit onderzoek van Deutsche Bank onder consumenten dat ongeveer een derde verwacht dat Bitcoin aan het einde van 2024 weer onder het koersniveau van $20.000 zal zakken, dat meldt Bloomberg.

Europa’s economisch herstel: goed nieuws voor de bitcoin koers
Europa's economisch herstel: goed nieuws voor de bitcoin koers

Consumenten zijn pessimistisch over BTC

Op dit moment staat BTC bijna op een recordhoogte van $70.537,30, slechts tien dagen voordat de Bitcoin halving plaatsvindt. Dit is een unieke vanwege het feit dat Bitcoin nog nooit eerder voorafgaand aan een halvering nieuwe all time highs heeft laten zien. Tijdens de vorige vier keren dat bitcoin werd gehalveerd liet de koers juist na afloop van het evenement een sterke groei zien. Veel experts vinden de sterke stijging opmerkelijk. Dit verklaart wellicht waarom bitcoin de afgelopen maand zijwaarts beweegt. 

Een koers van onder de $20.000 zou Bitcoin betekenen dat Bitcoin terugzakt naar het laagste niveau van afgelopen bearmarkt. In het onderzoek van Deutsche Bank, dat eind maart werd gepubliceerd, zijn ruim 3.600 mensen ondervraagd. Slechts 10% van de respondenten verwacht Bitcoin aan het einde van 2024 op $75.000. 40% heeft vertrouwen in een voortzetting van de bullmarkt en 38% is van mening dat Bitcoin volledig zal verdwijnen. Tegerlijkertijd ziet minder dan 1% Bitcoin als een bubbel die zal gaan barsten. Dit toont aanzienlijke verdeeldheid over het uithoudingsvermogen van Bitcoin onder consumenten. 

Bitcoin ETF’s in Hong Kong en Engeland

Met de stijging van bijna 70% ten opzichte van vorig jaar heeft Bitcoin veel andere traditionele asset classes out-performed. De reden voor de recente stijging ligt vooral aan de komst van nieuwe instromen middels de in januari goedgekeurde Bitcoin ETF’s. De SEC keurde 10 januari alle aangevraagde Bitcoin ETF’s goed, waarmee dit de wereld opende voor institutionele beleggers. Veelbelovend voor BTC is dat nu ook in Engeland en Hong Kong Bitcoin ETF’s zijn aangevraagd. Na goedkeuring van ook deze ETF’s kan Bitcoin hier op termijn mogelijk nog meer van profiteren. 

Tegenstanders van de coin stellen dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft en puur een speculatieve asset is waar op termijn onvermijdelijk liquidaties zullen gaan plaatsvinden. Met het vierjaarlijkse evenement wat Bitcoin naar verwachting op 19 april ondergaat zal het nieuwe aanbod in ieder geval verminderen, waardoor bitcoin nog schaarser zal worden. 

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie