Roy van Krieken Roy van Krieken
12/02/2022 10:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2022 10:30

Bitcoin zakt verder weg, angst in de markt keert terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Dmitry Demidko/Shutterstock

 

Helaas is bitcoin (BTC) niet in staat geweest om de rally van een paar dagen geleden door te zetten. Het sentiment in de markt is weer enigszins verslechterd en als gevolg daalde de koers van bitcoin weer tot onder $42.000. Uiteraard heeft deze daling alles te maken met mogelijke maatregelen van de Amerikaanse centrale bank en de oplopende geopolitieke spanningen in Oost-Europa.

Bitcoin halving biedt gouden kans voor grote BTC miner, plannen onthuld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Rejection van $46.000

Nadat de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten bekend werden gemaakt twee dagen geleden volgde er een periode van gigantische volatiliteit. De bitcoin koers zakte in eerste instantie, maar al snel steeg de koers toch weer behoorlijk.

Helaas was deze rally van korte duur en kon de koers niet door de weerstand rond de $46.000 breken. Nieuwe berichten over de situatie in Oost-Europa gooide roet in het eten voor een mogelijke verdere opwaartse beweging.  Vervolgens werd er een daling ingezet die nog altijd niet ten einde is. De koers bevindt zich nu rond de $42.400, zeker 7,5% lager dan twee dagen geleden.

Gelukkig hikt de bitcoin koers op dit moment wel tegen een belangrijk gebied van steun aan rond de $41.600. De bitcoin koers heeft dit gebied al aangetikt en het is dus mogelijk dat dit het einde van de correctie was. Uiteraard kan de koers ook verder zakken en mocht de koers door deze zone van steun zakken is een verdere serieuze daling erg realistisch.

Advertentie

Rusland en Oekraïne

Het sentiment is gisteren en vannacht behoorlijk verslechterd. Dit heeft uiteraard alles te maken met de oplopende spanning tussen Rusland en Oekraïne. Verschillende Westerse landen hebben hun bevolking geadviseerd om zo snel mogelijk Oekraïne te verlaten in verband met een mogelijk gewapend conflict.

Er bestaat een realistische kans op oorlog. Oorlog is uiteraard niet goed voor de markten en om die reden zijn investeerders op dit moment angstig.

Het sentiment is ondanks de recente tegenslagen wel nog een stuk positiever te noemen dan slechts een week geleden. Destijds was het sentiment ronduit slecht te noemen. Door de rally van bitcoin vanaf $33.000 zijn de gemoederen iets gekalmeerd.

Feit is dat op dit moment belangrijke externe factoren een grote rol spelen bij de koers van bitcoin. Zowel de aandelen- als de crypto markten reageren heftig op elk stukje nieuws dat naar buiten komt over de situatie in Oost-Europa, alsmede mogelijk beleid van de Amerikaanse centrale bank. Het belooft een interessante periode te worden.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie