Roy van Krieken Roy van Krieken
03/06/2024 07:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2024 09:37

Bitcoin zal evenveel waard worden als 3 kilo goud, of meer dan $200.000

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin wird genauso viel wert sein wie 3 Kilogramm Gold, also mehr als 200.000 Dollar

Foto:

Bitcoin (BTC) staat op het punt om een indrukwekkende stijging door te maken, volgens de ervaren handelaar Peter Brandt. Brandt voorspelt dat de prijs van bitcoin de komende maanden zal fluctueren, voordat één bitcoin uiteindelijk 100 ounces, zo’n 3 kilo, goud waard zal zijn.

Historische prestatie van bitcoin en goud

Sinds de oprichting heeft bitcoin terrein gewonnen ten opzichte van goud, een trend die in 2017 een hoogtepunt bereikte toen bitcoin goud in prijs overtrof.

In dat jaar bereikte bitcoin op 17 december een piek van $19.649. Toen goud op 18 december 2017 weer werd verhandeld, stond de prijs op $1.264 per ounce. Met deze cijfers kostte het ongeveer 15,5 ounces goud om één bitcoin te kopen.

Zelfs tijdens de laagste punten van de bearmarkt in 2018-2019, toen bitcoin in december 2018 kelderde naar een dieptepunt van ongeveer $3.126, bleef de prijs van bitcoin aanzienlijk boven die van goud. In dezelfde maand bereikte goud een hoogtepunt van rond de $1.283 per ounce.

Huidige marktprijzen

In mei 2024 bereikte goud een recordhoogte van ongeveer $2.449 per ounce. Het wordt momenteel verhandeld rond de $2.320 per ounce.

Bitcoin bereikte een hoogtepunt van ongeveer $74.000 in 2024 voordat het terugviel naar $67.210 op het moment van schrijven. Met de huidige marktprijzen zou het ongeveer 29 ounces goud kosten om één bitcoin te kopen.

Brandt’s voorspellingen

Peter Brandt’s voorspelling is gebaseerd op een analyse van historische prijsprestaties van zowel bitcoin als goud. Sinds de oprichting heeft bitcoin consistent terrein gewonnen ten opzichte van goud, en volgens Brandt zal deze trend zich de komende jaren voortzetten.

De verhouding van goud tot BTC zal naar verwachting de komende 12-18 maanden fluctueren voordat het uiteindelijk naar een nieuwe hoogte van 100 ounces goud per BTC zal stijgen. Dit is omgerekend nu zo’n $200.000.

Hoewel het nog afwachten is of Brandt’s voorspelling uitkomt, is het belangrijk op te merken dat eerdere voorspellingen van deze ervaren handelaar niet zonder basis of onrealistisch zijn gebleken. Hij benadrukt dat de marktdynamiek en macro-economische factoren een cruciale rol spelen in de prijsvorming van zowel bitcoin als goud.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Advertentie