Roy van Krieken Roy van Krieken
23/05/2024 18:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2024 14:33

Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist

Foto: 99Art/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers zit weer in de lift en dat zorgde zelfs voor een prijs van boven de $70.000. De all-time high (ATH) die de digitale munt in maart vestigde lijkt ook niet meer ver weg. Als het aan financieel adviseur Ric Edelman ligt, kunnen we met wat geduld nog veel hogere waarderingen verwachten, dat zegt hij in een interview met Yahoo Finance.

Edelman verwacht dat bitcoin tegen het einde van het decennium $420.000 zal bereiken. De adviseur baseerde zijn voorspelling op de totale waarde van wereldwijde financiële activa en berekende dat dit uitkomt op $738 biljoen. Dit omvat de waarden van de wereldwijde aandelenmarkt, schuldmarkt, vastgoedmarkt, goudmarkt, geldmarkt, bitcoin en andere activa.

Vervolgens stelt Edelman dat als 1% van de wereldwijde financiële activa in bitcoin wordt geïnvesteerd, dit $7,4 biljoen aan instroom zou veroorzaken. Gezien de beperkte voorraad van maximaal 21 miljoen bitcoins zou de koers stijgen tot ongeveer $420.000. Ten opzichte van de huidige waardering van $69.500 betekent de voorspelling een groei van bijna 550%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Stijgende interesse door financiële adviseurs

Deze toestroom zou kunnen komen van beleggingsadviseurs die steeds meer bereid zijn om in BTC te beleggen. Onderzoek van het wereldwijde beleggingsbedrijf Franklin Templeton toont aan dat meer dan 75% van de onafhankelijk geregistreerde beleggingsadviseurs (RIAs) van plan is om 2,5% van hun activa in bitcoin te beleggen.

Naast RIAs zouden er ook extra investeringen kunnen komen van particuliere bedrijven, pensioenfondsen, stichtingen en andere institutionele beleggers. Deze groepen beheren aanzienlijke hoeveelheden kapitaal en hun toenemende interesse in bitcoin kan de totale instroom naar de cryptocurrency verder vergroten.

Advertentie

Kortetermijn verwachtingen

Een analist die bekend staat onder de naam Roman voorspelt dat de prijs van bitcoin kan stijgen tot $90.000 voordat een correctie plaatsvindt. Deze stijging kan mede worden veroorzaakt door de verwachte snelle goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van een Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF).

De combinatie van gunstige fundamentele en technische factoren versterkt de positieve vooruitzichten voor beide cryptocurrencies, waarbij bitcoin mogelijk een nieuwe all-time high zal bereiken.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie