Simon Bosch Simon Bosch
30/08/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2023 19:00

Bitcoins meest trouwe beleggers kochten sinds maart alleen maar bij

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins meest trouwe beleggers kochten sinds maart alleen maar bij

Foto: Cryptographer/Shutterstock

De afgelopen weken was het sentiment in de crypto markt flink achteruit gegaan. Bitcoin (BTC) heeft echter een achterban meet veel vertrouwen fanbasis. Nieuwe on-chain data toont aan zelfs hoe standvastig een deel van de bitcoin eigenaren is. De meest trouwe HODL’ers zou sinds maart namelijk alleen maar hebben bijgekocht.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin HODL’ers blijven HODL’en

Dat schrijven onderzoekers van Bitfinex volgens CoinDesk in een wekelijks rapport. Sinds maart heeft de koers al een aantal prijsdalingen voor de kiezen gekregen, waaronder twee van ongeveer 19%. Toch hebben langetermijninvesteerders zich hier niet door laten afschrikken. In tegendeel: zij hebben namelijk alleen maar bijgekocht.

eze groep investeerders gebruiken hun BTC niet om actief te handelen, maar houden ze voor een lange tijd vast. Wanneer Bitfinex een investeerder precies kwalificeert als langetermijninvesteerder is echter niet duidelijk. Normaliter is een vol jaar gebruikelijk om te hanteren in de traditionele financiële wereld, maar in crypto wordt ook vaak de grens van 155 dagen gebruikt.

40% van alle bitcoin in omloop zou al meer dan drie jaar niet zijn verplaatst. Dat aantal is nog nooit zo hoog geweest als nu, wat suggereert dat de meest standvastige HODL’ers meer bullish zijn dan ooit. Ook suggereert het dat deze investeerders goed bestand zijn tegen prijscrashes, in drie jaar tijd is immers een hoop gebeurd wat de prijs negatief heeft beïnvloed.

Wel hebben de HODL’ers, die later zijn ingestapt – bijvoorbeeld in de bearmarkt van vorig jaar – meer moeite met de prijsveranderingen. Veel van hen zouden al hebben verkocht toen de prijs in juli naar iets meer dan 29.000 dollar is gedaald. Andere on-chain analisten, zoals die van Glassnode, noemen dit cohort over het algemeen juist short-term holders.

Advertentie

Bitcoin ziet nieuwe opleving

De bitcoin koers heeft de afgelopen paar weken een hoop te verduren gekregen. Daar waren verschillende logische redenen voor, zoals het verzwakken van verschillende economieën, nieuwe renteverhogingen en SpaceX die zijn coins verkocht.

Toch kreeg de koers gisteren plotseling een flinke opkikker, toen Grayscale zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) won. Dat betekent dat de SEC de aanvraag voor een spot-bitcoin-ETF van Grayscale opnieuw in behandeling moet nemen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie