Rico Engelbarts
21/06/2018 10:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2018 10:25

Bithumb-hack verandert niets aan de fundamenten van Bitcoin, zegt LTC-oprichter Charlie Lee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De recente hack van de toonaangevende crypto-exchange Bithumb “verandert niet echt iets aan de fundamenten van Bitcoin”. Dat zegt Charlie Lee, oprichter van Litecoin (LTC), in een interview met CNBC op 20 juni.
Volgens Lee is de prijsdaling een typische reactie van de markt op het nieuws over de hack en “het gebeurt de hele tijd” omdat mensen bang worden. Volgens Lee heeft de hack van een crypto-exchange geen invloed op de fundamenten van Bitcoin (BTC), net zoals een bankoverval de goudprijs niet zou beïnvloeden:

Als de exchange de coins niet goed genoeg beschermt en wordt gehackt, verandert dit niet echt de fundamenten van de coin die ze beschermen.

Met het oog op de recente hack beweerde Lee dat crypto-exchanges op dit moment bezig zijn met het onderzoeken van manieren om de fondsen van klanten beter te beschermen. Volgens Lee is het proces aan het verbeteren, maar toch “valt er nog veel te verbeteren”.
Lee benadrukte ook een “paradigmaverschuiving voor persoonlijke financiën met BTC”, wat betekent dat mensen moeten wennen aan het beschermen van hun coins, “veel beter dan traditionele financiën”.
Volgens Lee is Bitcoin, ondanks de daling van 60 tot 70%  in het afgelopen jaar, “nog steeds erg goed”, bewerend dat het BTC-netwerk de afgelopen jaren veel sterker is geworden. Lee zegt dat de huidige prijs van BTC “los lijkt te staan van de feitelijke ontwikkeling van Bitcoin” en verwacht dat de prijs omhoog zal stoten en “redelijk snel terug zal komen”.
In het interview stelde Lee ook dat de markt momenteel in een bear-positie verkeert, maar het is moeilijk te zeggen hoe lang het zal duren; drie of vier jaar, of één dag:

Ik zit nu zeven tot acht jaar in deze ruimte en ik heb de bearmarkten nu drie tot vier jaar gezien. Dus deze kan een markt van drie of vier jaar zijn of morgen herstellen.

Op 19 juni werd Bithumb, de op één na grootste crypto-exchange van Zuid-Korea, gehackt, waarbij $30 miljoen aan cryptocurrencies buitgemaakt werd. De exchange moest alle stortingen en betalingen tijdelijk opschorten. Volgens CoinMarketCap is het 24-uurs handelsvolume van Bithumb gedaald van $374 miljoen tot ongeveer $236 miljoen op 19 juni, waardoor de exchange van de zesde naar de zevende grootste crypto-exchange ter wereld is verschoven.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie