Home Nieuws Bitcoin nieuws BitMEX CEO Hayes: “Bereid je voor op bitcoin (BTC) $20.000”

BitMEX CEO Hayes: “Bereid je voor op bitcoin (BTC) $20.000”

Arthur Hayes, een bekend bitcoin-bull en CEO van cryptocurrency-exchange BitMEX, is ervan overtuigd dat de koers van bitcoin (BTC) zijn all-time high van $20.000 binnenkort weer zal bereiken.

- Advertentie -

Hayes baseert zijn uitspraak op de quantative easing (EQ), oftewel de kwantitatieve versoepeling, die de Amerikaanse Federal Reserve, ook bekend als de Fed, onlangs heeft uitgevoerd. De Fed heeft meer dan $53 miljard in fiat bij geprint ter ondersteuning van de economie.

Dit is de tweede keer sinds de economische crisis uit 2008 dat de Fed ingrijpt en een EQ uitvoert. De crisis van 2008 zorgde destijds voor de ontwikkeling van bitcoin. Ook de Europese Centrale Bank (ECB) kondigde vorige week een hervatting van een EQ aan waar het 20 miljard euro zal uitgeven aan onder andere obligaties.

Hoewel er momenteel nog geen sprake is van een dergelijke economische crisis als die uit 2008, is er wel met regelmaat gebleken dat de koers van bitcoin stijgt als er zorgen en onzekerheden bestaan over het algemene politieke en economische klimaat. Zo bereikte bijvoorbeeld de bitcoin-koers zijn hoogtepunt dit jaar in juni toen de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China weer verder escaleerde.

Hayes was onlangs in een Twitterstrijd verwikkeld met Binance CEO Changpeng Zhao (CZ). CZ beweerde dat het verbinden van liquidaties aan de indexprijs hun uitvinding was. De cryptocurrency-gemeenschap liet hem snel weten dat BitMEX dit allang doet. Vervolgens bood Hayes CZ een cursus in copy paste aan:

- Advertentie -

Hayes refereert hiermee naar een eerder voorval waar bleek dat Binance de documentatie van zijn futures-platform had gekopieerd van BitMEX. CZ heeft inmiddels zijn fout toegeven en zich verontschuldigd.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.785,90 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.810,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.846,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.892,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.048,40 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...