Kevin Schijven Kevin Schijven
18/09/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2019 17:20

BitMEX CEO Hayes: “Bereid je voor op bitcoin (BTC) $20.000”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BitMEX CEO Hayes: “Bereid je voor op bitcoin (BTC) $20.000”

Arthur Hayes, een bekend bitcoin-bull en CEO van cryptocurrency-exchange BitMEX, is ervan overtuigd dat de koers van bitcoin (BTC) zijn all-time high van $20.000 binnenkort weer zal bereiken.


Hayes baseert zijn uitspraak op de quantative easing (EQ), oftewel de kwantitatieve versoepeling, die de Amerikaanse Federal Reserve, ook bekend als de Fed, onlangs heeft uitgevoerd. De Fed heeft meer dan $53 miljard in fiat bij geprint ter ondersteuning van de economie.
Dit is de tweede keer sinds de economische crisis uit 2008 dat de Fed ingrijpt en een EQ uitvoert. De crisis van 2008 zorgde destijds voor de ontwikkeling van bitcoin. Ook de Europese Centrale Bank (ECB) kondigde vorige week een hervatting van een EQ aan waar het 20 miljard euro zal uitgeven aan onder andere obligaties.
Hoewel er momenteel nog geen sprake is van een dergelijke economische crisis als die uit 2008, is er wel met regelmaat gebleken dat de koers van bitcoin stijgt als er zorgen en onzekerheden bestaan over het algemene politieke en economische klimaat. Zo bereikte bijvoorbeeld de bitcoin-koers zijn hoogtepunt dit jaar in juni toen de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China weer verder escaleerde.
Hayes was onlangs in een Twitterstrijd verwikkeld met Binance CEO Changpeng Zhao (CZ). CZ beweerde dat het verbinden van liquidaties aan de indexprijs hun uitvinding was. De cryptocurrency-gemeenschap liet hem snel weten dat BitMEX dit allang doet. Vervolgens bood Hayes CZ een cursus in copy paste aan:


Hayes refereert hiermee naar een eerder voorval waar bleek dat Binance de documentatie van zijn futures-platform had gekopieerd van BitMEX. CZ heeft inmiddels zijn fout toegeven en zich verontschuldigd.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie