Kevin Schijven Kevin Schijven
18/02/2021 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2021 15:48

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, is begonnen met bitcoin (BTC) kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, is begonnen met bitcoin (BTC) kopen

Foto: Michael Vi/Shutterstock

Rick Rieder, chief investment officer van BlackRock Financial Management, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, meldt dat het bedrijf al in bitcoin (BTC) heeft geïnvesteerd.
De CIO meldt in een interview met CNBC’s Squawk Box op 17 februari dat “we’ve started to dabble a bit into it,” oftewel dat BlackRock eraan begonnen is:


Rieder meldt dat mensen op zoek zijn naar oppotmiddelen met de veronderstelling dat de inflatie en schulden zullen toenemen. Hij noemt het “logisch” om een deel van je portefeuille in cryptocurrency te steken en zegt dat deze gedachtegang achter de recente prijsstijging van bitcoin zit:

“Ik heb het gevoel dat de technologie en de regelgeving zo ver zijn geëvolueerd dat een aantal mensen vindt dat het onderdeel moet zijn van de portefeuille, dus dat is wat de prijs omhoog drijft.”

BlackRock, dat maar liefst $8,7 biljoen assets under management (AUM) heeft, of activa beheert, diende vorige maand nog een aanvraag in bij de Securities and Exchange Commission (SEC) met de het doel om bitcoin te kopen. Hoeveel de vermogensbeheerder daadwerkelijk heeft geïnvesteerd is niet bekendgemaakt.
BlackRock volgt hiermee een lijstje van grote bedrijven op die recent aangekondigd hebben in bitcoin te investeren. Tesla kondigde onlangs al aan $1,5 miljard te hebben geïnvesteerd. Mastercard en The Bank of New York Mellon (BNY), de oudste bank van de VS, kondigden beide recent aan cryptocurrency diensten dit jaar op te zetten.
Bitcoin staat sinds de jaarwisseling alweer bijna 80% in de plus. Riegel zei vorig jaar november aan CNBC dat bitcoin de potentie heeft om goud te vervangen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie