Roy van Krieken Roy van Krieken
09/12/2022 06:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2022 06:10

Bloomberg analist: “Bitcoin kan het beter gaan doen dan goud”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloomberg analist: “Bitcoin kan het beter gaan doen dan goud”

Foto: Freer/Shutterstock

De welbekende commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, heeft weer een voorspelling gedaan over bitcoin (BTC). Dit keer in relatie tot de koning van alle commodities; goud. Volgens McGlone maakt bitcoin zich op om op den duur de strijd aan te kunnen gaan met het edelmetaal.

Bitcoin ETF’s staan in top 5 snelst groeiende allertijden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin vs. goud

Dat vertelde McGlone gisteren op Twitter. Hij houdt dus vast aan zijn positieve verwachtingen voor de toekomst van bitcoin. Hoewel de koers van BTC meer dan 70% onder water staat, laat McGlone zich niet leiden door puur het cijfertje dat op een bepaald moment de waarde van de cryptomunt vertegenwoordigt. 

Sterker nog, hij geeft aan dat het niet alleen mogelijk is dat bitcoin de strijd aan kan gaan met goud, maar zelfs dat bitcoin het edelmetaal kan verslaan. 

“De opkomende technologie/asset is een topkandidaat om het op lange termijn beter te doen dan het metaal, zoals wij het zien, en staat in een te koude prijszone. In een wereld die snel digitaal gaat is de benchmark crypto (bitcoin) een top concurrent voor het oude goud.”

De volatiliteit van bitcoin is vergeleken met goud momenteel nog wel torenhoog. Een factor vier groter om precies te zijn. McGlone merkt echter op dat hoewel dit nog steeds een relatief hoge volatiliteit is, maar dat dit vergeleken met 2018 al enorm is afgenomen. Allemaal positieve signalen die McGlone doen geloven dat BTC een mooie toekomst tegemoet gaat.

Bitcoin naar $100.000

Het is niet de eerste keer dat McGlone optimistisch is over bitcoin. Eerder dit jaar stelde hij nog dat het eigenlijk onvermijdelijk is dat de BTC koers op een gegeven moment de magische mijlpaal van $100.000 zal hebben aangetikt. 

Mocht bitcoin echter daadwerkelijk in staat blijken te zijn om de strijd aan te gaan met goud, of zelfs om groter te worden dan goud, dan is een BTC koers van $100.000 slechts het begin. Mocht bitcoin dezelfde marktkapitalisatie van goud hebben, dan vertaalt zich dat vandaag de dag naar een bitcoin prijs van maar liefst $630.000. Menig bitcoin investeerder zal hopen dat McGlone het hier aan het juiste eind heeft.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie