Rico Engelbarts
09/12/2018 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2018 09:55

Bloomberg: Bitcoin hoogstwaarschijnlijk naar de $1.500

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bloomberg_bitcoin_hoogstwaarschijnlijk_naar_1500_dollar

Foto: Primakov/Shutterstock

De financiële pers blijft voornamelijk bearish in berichtgeving rondom cryptocurrencies. Zo beargumenteerde MarketWatch dat Bitcoin (BTC) zich in een zogenaamde “death spiral” bevindt. Ook publiceerde Bloomberg News recentelijk dat hun in-house analisten een Bitcoin (BTC) prijs voorspellen van $1.500 – ver beneden de meeste koersverwachtingen.
Hoewel de verkoopdruk enigszins aan het afnemen is (het 24-uurs volume in de crypto markt is teruggevallen naar $14 miljard), verbleef BTC afgelopen woensdag in een neerwaartse koers. Hoewel de dominante cryptocurrency eerder in de week nog stabiliteit vond tussen de $3.900 en $4.200 daalde de coin binnen enkele uren beneden dit gebied. Zo wist Bitcoin op woensdag een prijs van $3.668 te behalen; dichtbij haar jaarlijks dieptepunt van $3.500.
Hoewel BTC dus langere tijd stabiel bleef wijzen de bewegingen van deze week erop dat de volatiliteit weer is teruggekeerd. Volgens Bloomberg zal deze bearish volatiliteit ook nog aanhouden tijdens 2019.
Bloomberg wees ook op twee indicatoren die een slechte tijd aanduiden voor BTC; volgens de Directional Movement Index (DMI) bevindt BTC zich in een sterke verkooptrend sinds het onder de $6.600 is gedaald. Hiernaast gaat de Average Directional Index (ADX) ook richting de 50, wat tevens een bearish signaal afgeeft.
Volgens Mike McGlone, analist bij Bloomberg, zijn de indicatoren genoeg reden voor een pessimistische voorspelling. Zo legde hij uit dat BTC makkelijk nog eens ongeveer 60% kan dalen tot de $1.500, met hoogstwaarschijnlijk een soortgelijke beweging van de altcoins.
Hoewel het al enige tijd geleden is wees McGlone ook op de Bitcoin Cash hard fork, evenals als eindejaarsverkopers als twee voornaamste redenen voor een neerwaartse beweging:

We bevinden ons nu in een klassieke psychologische staat waarin de markt de razernij van 2017 weer omkeert… De hard fork was een belangrijk signaal dat de technologie nog te jong is. Je had ongure personages die dreigen elkaar te vernietigen, waarop instituties concluderen dat het beter is nog even weg te blijven.

Echter zijn er ook optimisten, zoals Mike Kayamori van Quoine in een gesprek met Bloomberg recent liet weten. Kayamori verwacht dat BTC haar hoogtepunt van 2017 tegen eind 2019 zal doorbreken.
Ook Roger Ver, CEO van Bitcoin.com, liet onlangs weten dat hij de toekomst van Bitcoin als rooskleuriger dan ooit voorziet. In een interview met Bloomberg verwees Ver naar recentelijke ontwikkelingen zoals de Japanse FSA die haar goedkeuring gaf voor een zelf-regulerend crypto consortium.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement