Roy van Krieken Roy van Krieken
07/02/2022 13:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2022 13:14

Bloomberg: Bitcoin mainstream adoptie zal niet te stoppen zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloomberg: Bitcoin mainstream adoptie zal niet te stoppen zijn

Foto: adike/Shutterstock

Een nieuw rapport dat onlangs door Bloomberg naar buiten is gebracht buigt zich over de toekomst van bitcoin (BTC) en de rest van de crypto industrie. Het rapport stelt dat ondanks de heftige correctie aan het begin van dit jaar bitcoin in de nabije toekomst zich kan gaan opmaken voor een serieuze prijsgroei.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin mainstream adoptie

Volgens het rapport zal de verschuivende balans tussen de vraag en het aanbod van bitcoin de prijs van de cryptocurrency positief beïnvloeden. Het beperkte aanbod van bitcoin en de op stoom komende adoptie zijn volgens Bloomberg een katalysator voor serieuze groei.

Bloomberg stelt dat de echte mainstream adoptie van bitcoin in de toekomst pas echt op gang komen. Zij stellen zelfs dat deze mainstream adoptie eigenlijk onvermijdelijk is.

“Bitcoin is misschien uniek gelegen voor een blijvende prijsstijging. De eerstgeboren crypto is goed op weg om wereldwijd digitaal onderpand te worden en heeft een revolutie ontketend in de digitalisering van de financiële wereld, die nog in zijn kinderschoenen lijkt te staan. Wat uniek is aan Bitcoin is het afnemende aanbod tegenover het onbeperkte en snel toenemende aantal crypto’s”

Bitcoin $100.000?

Volgens het rapport van Bloomberg is de recente stijging van de bitcoin koers ook weer een positief signaal. Het rapport stelt dat de herovering van de $40.000 niet gezien moet worden als een plafond, maar als een nieuwe bodem. Handelaren die gewend zijn geraakt aan de range tussen de $30.000 en de $60.000 zullen volgens Bloomberg dan ook teleurgesteld raken.

Ook de huidige geopolitieke situatie in Oost-Europa en het vooruitzicht van belangrijke verkiezingen in de Verenigde Staten in november zorgen er volgens Bloomberg voor dat bitcoin een voordeel heeft ten opzichte van andere investeringen.

“Crypto-activa kunnen veel in hun voordeel hebben nu de Amerikaanse midterm-verkiezingen naderen, met name ten opzichte van inflatiegerelateerde grondstoffen. Typische vraag- en aanbod elasticiteit en ruwe olieprijzen die worden gestimuleerd door het risico op oorlog in Oekraïne zijn sterke katalysatoren om de aanhoudende bearmarkt van olie te hernieuwen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie